Remko Pasveer onthult op televisie welke speler Ajax nu nodig heeft: 'Die heeft voor mij alles' | OneFootball

Remko Pasveer onthult op televisie welke speler Ajax nu nodig heeft: 'Die heeft voor mij alles' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23. September 2024

Remko Pasveer onthult op televisie welke speler Ajax nu nodig heeft: 'Die heeft voor mij alles'

Artikelbild:Remko Pasveer onthult op televisie welke speler Ajax nu nodig heeft: 'Die heeft voor mij alles'
Artikelbild:Remko Pasveer onthult op televisie welke speler Ajax nu nodig heeft: 'Die heeft voor mij alles'

© Ziggo Sport

Remko Pasveer heeft maandagavond in Rondo van Ziggo Sport een boekje opengedaan over de huidige samenstelling van de selectie bij Ajax. De doelman is van mening dat het aan één ding ontbreekt en waar komende transferperiode de focus op moet liggen.


OneFootball Videos


Pasveer was twee dagen na het gelijkspel (1-1) tegen Go Ahead Eagles te gast bij Ziggo Sport, de hoofdsponsor van Ajax. De veertigjarige doelman kreeg van Ruud Gullit de vraag wat voor type speler er op dit moment ontbreekt in de selectie van Ajax, waarop Pasveer luidt en duidelijk antwoordde: "Een type Tadic. Die heeft voor mij eigenlijk alles. Dat is echt een prof, het is een leider, heeft rendement, maakt medespelers beter. Dat is mijn gevoel."

Tadic vertrok in de zomer van 2023 bij Ajax, nadat de aanvaller niet eens was met het beleid binnen de club. De aanvoerder zag Ajax een verkeerde weg inslaan en besloot om zijn biezen te pakken. Inmiddels is de Servische aanvaller van grote waarde voor het Fenerbahce van José Mourinho, waar Tadic nog tot medio 2025 onder contract staat. De inmiddels 35-jarige Tadic was dit seizoen in de Süper Lig al goed voor drie treffers en drie assists in zes wedstrijden.

De Oranje-international heeft de afgelopen maanden veel zien veranderen bij Ajax en binnen de selectie. Volgens de doelman heeft de technische staf daar een belangrijke rol aan bijgedragen. Pasveer is van mening dat sinds de komst van Francesco Farioli de stijgende lijn is ingezet bij Ajax: "Het gaat met vallen en opstaan", zegt Pasveer. "Ik denk zeker dat we op de goede weg zijn qua sfeer en qua denkwijze binnen de club. Met de staf die er is, die weer een nieuwe energie heeft gebracht. In die zin zijn we op de goede weg, maar er is absoluut nog een lange weg te gaan."

De technische staf de voorbije weken indruk gemaakt op de ervaren doelman: "De staf heeft een heel duidelijke visie. Er is voor elke wedstrijd een goed plan, met waar ruimtes liggen en gevaren. Daar wordt goed op getraind en hij (Farioli, red.) is ook bezig met de ontwikkeling van jonge jongens. Hij probeert je ook echt vertrouwen te geven. In die zin ben ik wel heel content met de staf."

Impressum des Publishers ansehen