Van Bommel strijdt met oude bekende van Ajax voor functie bij Anderlecht | OneFootball

Van Bommel strijdt met oude bekende van Ajax voor functie bij Anderlecht | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. September 2024

Van Bommel strijdt met oude bekende van Ajax voor functie bij Anderlecht

Artikelbild:Van Bommel strijdt met oude bekende van Ajax voor functie bij Anderlecht
Artikelbild:Van Bommel strijdt met oude bekende van Ajax voor functie bij Anderlecht

© IMAGO

Anderlecht is na het ontslag van Brian Riemer op zoek naar een nieuwe coach. Mark van Bommel werd al door diverse media uit België gekoppeld aan een dienstverband bij de Belgische topclub, die volgens Het Laatste Nieuws ook Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt in beeld heeft. De namen van de recent ontslagen Karel Geraerts en de Deense ex-bondscoach Kasper Hjulmand zijn ook voorbij gekomen.


OneFootball Videos


Na een goede seizoensstart, waarbij Anderlecht driekwart van zijn competitieduels won en zich voor de groepsfase van de Europa League kwalificeerde, begon het minder te draaien. Na de laatste zege op KV Mechelen (1-3) op 17 augustus werd er niet meer gewonnen, waarna Anderlecht besloot om Riemer op straat te zetten.

Anderlecht had de naam van Van Bommel genoteerd als potentiële opvolger van Riemer. De 47-jarige oefenmeester is sinds zijn vertrek bij Royal Antwerp clubloos, maar gooide hoge ogen tijdens zijn periode daar. Zo won Van Bommel in zijn eerste jaar de dubbel. Ook de naam van Hjulmand viel eerder bij Anderlecht.

Naast Hjulmand en Van Bommel heeft Anderlecht ook Knutsen in beeld als nieuwe trainer. De coach van Bodø/Glimt nadert het einde van het Noorse voetbalseizoen en stevent met zeven punten voorsprong af op zijn vierde landstitel. Knutsen ligt nog tot eind 2025 vast bij Bodø/Glimt.

Eerder was Knutsen in beeld als hoofdtrainer bij Ajax, dat misgreep en vervolgens voor Maurice Steijn koos. De 55-jarige Noor legde destijds uit dat hij Bodø/Glimt niet wilde verlaten midden in het seizoen, aangezien het voetbaljaar in Noorwegen eindigt in december. Hierdoor heeft Anderlecht mogelijk meer kans dan Ajax op de handtekening van Knutsen.

Impressum des Publishers ansehen