Aursnes over ontmoeting met Feyenoord: "Veel mooie momenten beleefd" | OneFootball

Aursnes over ontmoeting met Feyenoord: "Veel mooie momenten beleefd" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·22 October 2024

Aursnes over ontmoeting met Feyenoord: "Veel mooie momenten beleefd"

Article image:Aursnes over ontmoeting met Feyenoord: "Veel mooie momenten beleefd"

Feyenoord neemt het woensdagavond op tegen SL Benfica en treft daar twee bekende gezichten. Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü zullen hun oude club voorafgaand aan de wedstrijd met open armen ontvangen. Op de persconferentie blikt de Noorse multifunctionele speler vooruit op het duel in de Champions League. Hij begint met de vergelijking tussen de Eredivisie en Liga Portugal.

"Het is vergelijkbaar aan elkaar, omdat je drie tot vier goede topteams hebt met meer geld dan de rest", legt Aursnes uit over het verschil tussen beide nationale competities. "Ik denk dat de competities wat dat betreft op elkaar lijken en qua kwaliteit ook. In de UEFA-ranking zie je ook dat Nederland en Portugal met elkaar strijden op de ranglijst. Kwalitatief gezien zijn de competities dus gelijk aan elkaar."


OneFootball Videos


"Ik heb zeker goede herinneringen aan Feyenoord. Het seizoen dat ik er was, was heel fijn. Hoewel de finale van de Conference League niet zo goed was, hebben we veel mooie momenten beleefd. Het was een goede ervaring." Afgelopen zomer speelde Aursnes ook al tegen Feyenoord, maar de Noor benadrukt dat het niet te vergelijken is. "Wij denken niet aan die wedstrijd. Dat was vriendschappelijk en morgen is het Champions League."

Samenwerking met Kökcü

Eén seizoen nadat Aursnes naar Benfica vertrok, verwelkomde hij ook Orkun Kökcü in Lissabon. Of het helpt dat ze al eerder samen hebben gespeeld? "Misschien wel een beetje. Ik kende hem al van Feyenoord en vorig seizoen speelde ik ook al met hem. Ik weet hoe goed hij is en wat zijn krachten zijn, maar de andere spelers bij Benfica kennen zijn krachten ook. Als je een goede speler bent, is het altijd makkelijk om samen te werken. Misschien help het in het begin, maar nu begrijpt iedereen hem."

Ontwikkeling

Of Het Legioen een andere Aursnes treft dan die we in het shirt van Feyenoord hebben gezien? "Dat hoop ik wel. Het voelt alsof ik hier op een hoog niveau veel ervaring krijg. Toen ik naar Feyenoord kwam, was het mijn eerste ervaring in het buitenland, dus ik hoop dat ik nu iets meer ervaren overkom. Als je speelt op een heel hoog niveau, wordt je automatisch beter."

View publisher imprint