Fikse domper voor Feyenoord en Giménez: Priske moet verrassende keuze maken | OneFootball

Fikse domper voor Feyenoord en Giménez: Priske moet verrassende keuze maken | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 September 2024

Fikse domper voor Feyenoord en Giménez: Priske moet verrassende keuze maken

Article image:Fikse domper voor Feyenoord en Giménez: Priske moet verrassende keuze maken
Article image:Fikse domper voor Feyenoord en Giménez: Priske moet verrassende keuze maken

© IMAGO

Feyenoord kreeg zondagmiddag in het duel met NAC Breda al vroeg een domper te verwerken toen Santiago Giménez geblesseerd het veld moest verlaten. De Rotterdamse club heeft via zijn officiële kanalen gecommuniceerd dat de 23-jarige spits drie maanden uit de roulatie is met een bovenbeen. Brian Priske heeft Ayase Ueda en Julián Carranza tot zijn beschikking als vervangers en volgens het algoritme van FootballTransfers kan hij een verrassende keuze maken.


OneFootball Videos


Giménez streek in de zomer 2022 neer bij Feyenoord, waar hij in de tweede helft van zijn debuutseizoen uitgroeide tot eerste spits. Vorig seizoen was hij met name de eerste seizoenshelft van grote voor de Rotterdammers en uiteindelijk kwam hij, na een matige tweede seizoenshelft, op 26 goals in 41 wedstrijden. Dit seizoen ging Giménez voortvarend van start en staat de teller op vier goals uit zeven duels.

Tegen NAC was Giménez, ondanks dat hij al ruim een maand niet tot scoren was gekomen, basisspeler bij Feyenoord. Na nog geen half uur speler werd de Mexicaans international per brancard het veld afgedragen. Feyenoord won de wedstrijd met 2-0, maar is Giménez voor langere tijd kwijt. Ueda kwam binnen de lijnen als nieuwe spits en scoorde de openingstreffer voor Feyenoord.

Het is aannemelijk dat Ueda nu de eerste keuze van Priske wordt voor de spitsenpositie bij Feyenoord. De Deen liet de 26-jarige aanvaller tot op heden ieder duel invallen, maar in de vaak korte invalbeurten wist hij niet zijn stempel te drukken. Ueda werd vorig jaar voor minimaal acht miljoen euro overgenomen van Cercle Brugge en staat nog tot medio 2028 onder contract in De Kuip. De transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot 10,25 miljoen euro.

Ueda, en ook Giménez, zagen deze zomer echter een nieuwe concurrent arriveren bij Feyenoord in de persoon van Carranza. De 24-jarige spits kwam transfervrij over van Philadelphia Union en tekende een vierjarig contract bij de Rotterdamse club. De rol van Carranza is echter tot dusver klein gebleven bij Feyenoord, waar hij tegen FC Groningen (2-2) zijn debuut maakte via een invalbeurt van ruim tien minuten.

Priske staat nu voor de keuze tussen Ueda en Carranza. Volgens het algoritme van FootballTransfers ontlopen de twee spitsen elkaar qua Skill niet veel. Carranza is echter met een Skill van 62,4 een iets betere optie dan Ueda (Skill van 62,3). Als er gekeken wordt naar de toekomst lijkt de Argentijn met een Potential van 67,0 wel duidelijk een betere optie dan Ueda, die een Potentiaal van 64,0 heeft.

View publisher imprint