Grote verandering op komst in opstelling Ajax: 'Hij is serieus op de deur aan het kloppen' | OneFootball

Grote verandering op komst in opstelling Ajax: 'Hij is serieus op de deur aan het kloppen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 October 2024

Grote verandering op komst in opstelling Ajax: 'Hij is serieus op de deur aan het kloppen'

Article image:Grote verandering op komst in opstelling Ajax: 'Hij is serieus op de deur aan het kloppen'
Article image:Grote verandering op komst in opstelling Ajax: 'Hij is serieus op de deur aan het kloppen'

© IMAGO

Het is niet uitgesloten dat Wout Weghorst binnenkort de eerste spits van Ajax is, denkt Lentin Goodijk. De 32-jarige spits begon afgelopen zondag tegen zijn oude club wederom op de bank ten faveure van Brian Brobbey. Waar laatstgenoemde echter niet scoorde, was Weghorst twee keer trefzeker. In de 63ste minuut kopte de aanvaller de 2-3 binnen en in de 82ste minuut maakte hij vanaf elf meter de 3-4, tevens de eindstand.


OneFootball Videos


In een video-item van Voetbal International zegt Goodijk dat Brobbey het heel moeilijk had tegen Heracles. "Dat heeft hij eigenlijk al een paar weken. Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet elke wedstrijd een 9 speelt als je 22 bent. We hebben vorig jaar wel een fase gehaald waarin hij een heel hoog niveau haalde, ook op technisch gebied en in het afronden. Hij heeft echt wel bewezen dat hij het in zich heeft."

Dat het nu misgaat, heeft volgens de Ajax-watcher onder meer met het vertrouwen van Brobbey te maken. "Dan gaan eigenlijk de dingen die ook vanzelfsprekend zijn mis. Die kans in de beginfase van de wedstrijd was op twee meter van de goal. Die kwam wel keihard stuiterend aan. Hij raakt hem dan net niet lekker. In de tweede helft had hij een moment dat de keeper er net voor ligt als hij de bal wil inschieten. Daar kon hij ook niet heel veel meer doen dan hij nu deed."

Toch is het volgens hem niet uitgesloten dat Brobbey uiteindelijk op de bank zal moeten beginnen. "Dat is lastig te zeggen. Ajax speelt 7 wedstrijden in 21 dagen. Weghorst is vrij serieus op de deur aan het kloppen. Misschien is het voor Brobbey ook weleens lekker om vanaf de bank te beginnen", speculeert Goodijk. "Je ziet nu dat hij 60, 70 minuten aan het beuken is en dat Weghorst daarvan profiteert als de ruimtes groter zijn. Misschien moet Francesco Farioli het eens andersom proberen. Dat Brobbey in zo'n laatste halfuur meer ruimte krijgt, dat Ajax meer aanzet en dat hij zijn doelpuntje kan meepikken."

De 22-jarige rechtspoot was vorig seizoen een van de lichtpuntjes bij Ajax, maar wist die lijn niet door te trekken naar de huidige voetbaljaargang. In twaalf wedstrijden was Brobbey slechts goed voor een goal en twee assists. Weghorst was in 152 minuten voor Ajax, verdeeld over vijf duels, goed voor drie goals en een assist.

View publisher imprint