Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord: ''Dit had ik niet verwacht'' | OneFootball

Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord: ''Dit had ik niet verwacht'' | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·24 September 2024

Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord: ''Dit had ik niet verwacht''

Article image:Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord: ''Dit had ik niet verwacht''

Ruud Gullit maakt zich zorgen om Feyenoord. De oud-trainer en speler van de Rotterdamse club ziet dat de ploeg van trainer Brian Priske er allesbehalve sterker op is geworden na de transferwindow. Feyenoord verloor kansloos van Bayer Leverkusen en staat vijfde in de competitie.

"Dat het niveauverschil tussen PSV en Feyenoord en Juventus en Bayer Leverkusen zo groot was, had ik niet verwacht," begint Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Beide clubs kregen bij de eerste confrontatie in de CL een lesje in effectiviteit, zonder dat de tegenstander daarvoor veel balbezit nodig had. Beide Nederlandse afgevaardigden leden zo kansloze nederlagen en dat doet pijn. Voor het buitenland doen we niet mee, zijn we sparringpartner en wordt er lacherig over ons gedaan. Dat wil je niet, het is vervelend om je te moeten verdedigen."


OneFootball Videos


Gullit verwacht een moeizaam jaar bij Feyenoord. De 2-0 overwinning op NAC Breda kon de twijfels bij de voormalig voetballer van AC Milan niet wegnemen. "Over PSV maak ik me minder druk dan over zorgenkindje Feyenoord. Het verschil met vorig seizoen is zo groot, terwijl de aankopen ver verwijderd lijken te zijn van het niveau dat Feyenoord nastreeft, dat ik me afvraag of ze hun schaduwelftal wel op orde hadden. In ieder geval is de selectie niet op orde en niet van Champions League-niveau."

"Dat is zorgwekkend, want eigenlijk moet je na de voorbereiding klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Omdat het niet loopt en er is geswitcht van 3-4-3 terug naar 4-3-3, ben je tijdens het seizoen de boel aan het repareren. De tijd die daarvoor nodig is, wordt je niet meer gegund. Zeker niet omdat het Legioen afgelopen jaren verwend is geraakt. Fans begrijpen misschien nog dat je in de Nederlandse situatie niet kan blijven doorgroeien, maar met deze valse start heeft Feyenoord wel erg veel stappen teruggezet."

View publisher imprint