Juventus en Barcelona willen profiteren van ruzie Erik ten Hag | OneFootball

Juventus en Barcelona willen profiteren van ruzie Erik ten Hag | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 October 2024

Juventus en Barcelona willen profiteren van ruzie Erik ten Hag

Article image:Juventus en Barcelona willen profiteren van ruzie Erik ten Hag
Article image:Juventus en Barcelona willen profiteren van ruzie Erik ten Hag

© IMAGO

Alejandro Garnacho staat in de belangstelling van Barcelona en Juventus, melden Engelse media. De aanvaller komt dit seizoen verrassend weinig in actie, naar verluidt door een ruzie met trainer Erik ten Hag. In Barcelona en Turijn hoopt men komende zomer te profiteren van die situatie door de Argentijn bij United weg te kapen.


OneFootball Videos


Garnacho likete eerder dit jaar een post van Fabrizio Romano, die een kritisch interview van Cristiano Ronaldo met Five citeerde. De Portugees liet zich daarin onder meer uit over Ten Hag en diens eerdere uitspraken over de wederopbouw van United. "De coach van Manchester United kan niet zeggen dat je niet elk jaar om de Champions League- en Premier League-titel kan strijden. Dit is Manchester United!", aldus de voormalig aanvaller van United, die tegenwoordig speelt voor Al-Nassr. De post werd onder meer geliket door Garnacho.

Dat is bij Ten Hag naar verluidt in het verkeerde keelgat geschoten. De twintigjarige Spaanse Argentijn kreeg dit seizoen in tien wedstrijden pas vier basisplaatsen. Desondanks kan hij prima statistieken overleggen: in 458 speelminuten kwam Garnacho tot 4 doelpunten en 3 assists. Daarmee is hij elke 66 minuten bij een doelpunt betrokken.

De clubleiding van United hanteert een vraagprijs van zo'n zestig miljoen euro voor de zevenvoudig international van Argentinië, die nog tot medio 2028 vastligt in Manchester. De Estimated Transfer Value (ETV) van Garnacho wordt geschat op 41,7 miljoen euro. Zijn Potential van 88,0 is het tweede hoogste van alle spelers bij United: alleen Leny Yoro (93,0) heeft nog meer potentieel.

Barcelona en Juventus waren afgelopen zomer ook al in de markt voor vleugelaanvallers van the Red Devils. De twee Europese topclubs werden in verband gebracht met zowel Mason Greenwood als Jadon Sancho. Eerstgenoemde werd echter voor 26 miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille, terwijl Sancho is verhuurd aan Chelsea met een verplichte optie tot koop.

View publisher imprint