Martens ergert zich aan PSV'er: ‘Hij gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen’ | OneFootball

Martens ergert zich aan PSV'er: ‘Hij gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen’ | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 October 2024

Martens ergert zich aan PSV'er: ‘Hij gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen’

Article image:Martens ergert zich aan PSV'er: ‘Hij gaat pas liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen’

De rode kaart van AZ-linksback David Møller Wolfe tegen PSV na een kleine tien minuten beroofde de topper (1-2 winst PSV) van alle spanning. AZ-trainer Maarten Martens heeft zich geërgerd aan de rode kaart van de Noor na het vasthouden van de doorgebroken Guus Til.

AZ begon de wedstrijd goed tegen PSV, maar na de rode kaart maakte PSV in twaalf minuten twee doelpunten waardoor de wedstrijd gespeeld leek. "Ik vind het heel vervelend dat hij pas gaat liggen nadat hij de bal niet goed heeft aangenomen", wordt Martens geciteerd door De Telegraaf. "Dát is ook een kwaliteit, moet ik toegeven. Want je weet dan dat de scheidsrechter rood kan geven."


OneFootball Videos


Voor AZ was het alweer de vierde nederlaag op rij, waarvan drie in de Eredivisie. Zo ging de ploeg van Martens voor het duel met PSV ook onderuit tegen Fortuna Sittard (1-0), Athletic Club (2-0 en FC Utrecht 1-2. Het is voor Martens bijna een vergelijkbare situatie als toen hij werd aangesteld bij AZ. Hij startte bij de Alkmaarders met drie gelijke spelen en een nederlaag.

De Belgische oefenmeester raakt echter niet van slag en houdt zich vast aan het feit dat hij destijds de boel wist om te keren. “Daarom zeg ik: we moeten gewoon doorgaan, stoïcijns doorgaan. Je ziet verschillende soorten nederlagen, maar je ziet ook een ploeg die blijft vechten. Een gretige ploeg die verliezen heel vervelend vindt, maar die wel vol wil doorgaan en weet dat Tottenham Hotspur er aankomt”, aldus Martens.

Martens gelooft er in dat zijn ploeg de kwaliteit heeft om het wederom om te draaien. Hij beseft zich desalniettemin dat Tottenham Hotspur-uit een lastige wedstrijd is. Het chagrijn van zich afspelen tegen de Engelse topclub? “Daar heb ik het niet zo mee”, reageert hij stellig. “Dat hoor ik al te vaak. Ik geniet pas als we goed spelen en resultaat halen.”

View publisher imprint