"Oordeel pas na een wedstrijd of negen over nieuwe trainers" | OneFootball

"Oordeel pas na een wedstrijd of negen over nieuwe trainers" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 October 2024

"Oordeel pas na een wedstrijd of negen over nieuwe trainers"

Article image:"Oordeel pas na een wedstrijd of negen over nieuwe trainers"

Na drie overwinningen op rij is de sfeer rond Feyenoord al een stuk beter dan gedurende de matige seizoensstart. Ook de kritiek op trainer Brian Priske neemt langzaam maar zeker af. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels vindt dan ook dat de Deen al te vroeg werd aangepakt.

"Stel dat het nu gaat draaien en ze een goede reeks neerzetten", begon Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Dan kom je op wat ik vind dat de journalistiek zou moeten doen: pas na een wedstrijd of negen oordelen over nieuwe trainers en hoe ze het hebben staan. Priske was al bijna dood en begraven, maar is pas acht wedstrijden onderweg. Dan pas krijgt het allemaal vorm. Dat vind ik reëel. Maar tegenwoordig wordt alles op één wedstrijd afgemeten."


OneFootball Videos


Tijdens de slechte seizoensstart werd veel verwezen naar de start van Priske bij Sparta Praag. "Die was ook moeizaam, maar daar heeft hij het omgebogen. Ik zou het echt leuk vinden als dat hem nu weer lukt. Dan moet je toch even de tijd krijgen om het naar je hand te zetten. Helemaal omdat Feyenoord uit een periode komt waar 'Onze Lieve Heer' trainer was", doelde hij op de successen onder Arne Slot. "Priske moet hem maar zien op te volgen."

Hoewel Feyenoord inderdaad tekenen van verbetering laat zien - waaronder een geweldige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles - is het wel de vraag of het die lijn in de zware maand die komen gaat kan doortrekken. "Natuurlijk kan het zijn dat ze een keer verliezen. Maar als je ziet hoe de goals vielen tegen Go Ahead, dat zag er echt goed uit. Dat samenspel, het overstapje bij de 4-0, de kordaatheid van afwerken. Ik vond het echt goed."

View publisher imprint