Ronald Koeman gefileerd na uitspraken over transfer Steven Bergwijn | OneFootball

Ronald Koeman gefileerd na uitspraken over transfer Steven Bergwijn | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 September 2024

Ronald Koeman gefileerd na uitspraken over transfer Steven Bergwijn

Article image:Ronald Koeman gefileerd na uitspraken over transfer Steven Bergwijn
Article image:Ronald Koeman gefileerd na uitspraken over transfer Steven Bergwijn

© IMAGO

De overstap van Steven Bergwijn naar het Saoedische Al-Ittihad kon op weinig begrip rekenen van bondscoach Ronald Koeman. De 61-jarige oefenmeester was kritisch en had liever gezien dat Bergwijn nog actief op de Europese velden was geweest. Jorge Jesus, trainer van Al-Hilal, zet zijn vraagtekens bij de uitspraken van Koeman en trekt de vergelijking met Georginio Wijnaldum.


OneFootball Videos


Ajax kreeg op de slotdag van de transfermarkt in Nederland een telefoontje uit Saoedi-Arabië, waar Al-Ittihad zich wilde versterkten met Bergwijn. De 26-jarige aanvaller had zelf ook oren naar een overstap en zo vertrok hij na een pittige onderhandeling voor 21 miljoen euro uit de Johan Cruijff ArenA. Bergwijn tekende een lucratief, driejarig contract bij Al-Ittihad, waar al goed was voor één goal en twee assists.

Koeman was zeer kritisch op de overstap van Bergwijn, die als speler van Ajax nog deel uitmaakte van de EK-selectie afgelopen zomer. De bondscoach vertelde tijdens een persconferentie dat hij een transfer naar een competitie die sportief laag staat aangeschreven niet kon begrijpen. "In het geval van Steven spreekt uit deze stap op die leeftijd niet dat sportieve ambitie de boventoon voert", stelde Koeman.

reageerde Bergwijn op zijn beurt met het voorbeeld van Wijnaldum, die als speler van Al-Ettifaq werd opgenomen in de selectie voor het EK 2024. "Dus de ene speler moet weg uit de eredivisie om zich door te ontwikkelen en ik moet blijven?", vroeg Bergwijn zich af. "De bondscoach weet heel goed dat de competitie in Saoedi-Arabië een prima niveau heeft. Of mag je zo’n stap alleen maken als je 32 bent?"

Bergwijn kan op bijval rekenen uit de Saoedische competitie. Jesus, coach van Al-Hilal, schaart zich achter de buitenspeler van Al-Ittihad en begrijpt niets van de uitlatingen van Koeman. "De Eredivisie is een van de zwakste competities van Europa", aldus Jesus. "Koeman is absoluut niet in de positie om zulke statements te maken."

"Hij weet niets van de Saudi Pro League", vervolgt Jesus zijn kritische betoog tegen Koeman. Vervolgens wordt ook de vergelijking gemaakt tussen de Nederlandse competitie en de Saoedische competitie. "De spelers die hier spelen zijn op geen enkele manier te vergelijken met de spelers daar. De Pro League is sterker dan de Eredivisie."

View publisher imprint