Van Hooijdonk: "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord" | OneFootball

Van Hooijdonk: "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·19 September 2024

Van Hooijdonk: "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord"

Article image:Van Hooijdonk: "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord"

Feyenoord maakte geen enkele kans in de eerste helft tegen Bayer Leverkusen. Na 45 minuten spelen keek het elftal van Brian Priske tegen een 0-4 achterstand aan en dat zorgde voor veel chagrijn in De Kuip. De Duitse kampioen kwam al na vijf minuten op voorsprong en ondanks een aantal kansen en een afgekeurd doelpunt van de Rotterdammers, werd de voorsprong relatief simpel uitgebreid.

"Het is super pijnlijk. Vanaf het moment dat ze uitbreken zie je dat ze Feyenoord de bal gunnen", begint Royston Drenthe zijn analyse in gesprek met Ziggo. "Op het moment dat ze de counter kunnen bewerkstelligen, zie je dat ze super meedogenloos zijn. Dit maak je niet heel veel mee in de Eredivisie en dan zie je dat dit soort ploegen je meteen afstraffen. De 0-1 is een foutje van Zerrouki en dan zie je dat het meteen wordt afgestraft."


OneFootball Videos


Pierre van Hooijdonk vervolgt de analyse verder over de historische tussenstand in De Kuip. Nog nooit eerder stond Feyenoord halverwege de wedstrijd met zo'n score achter op Europees niveau. "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord. In alles: qua technische vaardigheden, snelheid, tempo van de wedstrijd in aanvallen en omschakelen. Dan is het met rust al 0-4 en is het precies waar we vooraf voor hebben gewaarschuwd. Feyenoord speelt niet goed en dan zie je bij Leverkusen Wirtz weergaloos voetballen."

Aanvallen of verdedigen?

Moet Feyenoord in de tweede helft überhaupt nog iets proberen of is het een kwestie van de schade beperken? Van Hooijdonk weet wel waar hij voor zou kiezen. "Je moet nergens meer voor gaan. Alleen zorgen dat het bij 0-4 blijft en hopen dat je iets terug kan doen. Je moet de rijen gesloten houden en niet te veel uit gaan lopen. Anders krijg je nog een veel hardere dreun te verwerken."

In-Beom Hwang

Voor Hwang is het geen fijne eerste wedstrijd in het shirt van Feyenoord. "Je ziet wel dat hij comfortabel is aan de bal. Een 0-4 achterstand zit niemand op te wachten, maar hij voelt zich wel comfortabel op het middenveld", concludeert Drenthe. "Je ziet dat het een jongen is met enorm veel ervaring en daar gaan we waarschijnlijk in de toekomst wel profijt van hebben. In deze wedstrijd is het wel lastig om te zeggen en het is natuurlijk niet de beste manier om te beginnen."

View publisher imprint