Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten' | OneFootball

Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 October 2024

Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten'

Article image:Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten'
Article image:Vink geniet van Feyenoorder: 'Eigenlijk zou je een camera alleen op hem moeten zetten'

© ESPN

Marciano Vink was zaterdagavond vol los over In-beom Hwang na de 1-5 zege van Feyenoord op Go Ahead Eagles. De 28-jarige Zuid-Koreaan werd afgelopen zomer in de slotfase van de transferperiode aangetrokken en ontpopt zich nu al tot sleutelspeler. Na de wedstrijd lieten de analisten van ESPN blijken genoten te hebben van zijn verrichtingen.


OneFootball Videos


"Het is een genot om naar hem te kijken", zei oud-international Vink in De Eretribune. "Eigenlijk zou je gewoon een camera alleen op hem moeten zetten, hoe vaak hij om zich heen kijkt en hoe hij met het spelletje bezig is." Hij ondersteunt zijn woorden met een aantal statistieken. "Hij heeft vijf kansen gecreëerd, samen met Ibrahim Osman het meest. Hij heeft 12,46 kilometer gelopen, het meest, en 73 high intensity runs gedaan, het meest. Hij heeft de hoogste gemiddelde loopsnelheid over de hele wedstrijd én hij heeft de meeste balveroveringen. Wat wil je eigenlijk nog meer?"

Dat Dennis te Kloese na het vertrek van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion met Hwang kwam, leek een risico. De zet pakt echter uitstekend uit, zag ook Vink. "Je haalt spelers van ver, het is altijd afwachten. Maar déze jongen..." Presentator Jan-Joost van Gangelen stipt aan dat Hwang toch een heel ander type is dan Wieffer. "Het zijn wel beide spelers die heel vast zijn aan de bal", noemt Karim El Ahmadi toch een gelijkenis tussen beiden.

Hwang heeft echter meer aanvallende drang dan Wieffer. "Zijn voordeel is dat hij echt tweebenig is", analyseert El Ahmadi. Vink vindt het knap dat de Zuid-Koreaan zijn draai zo snel heeft weten te vinden: "Hij kwam in een elftal dat best wel zwalkend was. Hij kwam het veld binnen en was gelijk een meneer, zette iedereen neer en begon te wijzen. Dat heb je over het algemeen niet met Aziatische spelers, dat ze ergens nieuw binnenkomen en gelijk een soort dirigent zijn. Hij doet dat wél en laat daardoor Antoni Milambo en Quinten Timber meer zichzelf zijn."

Hwang moest de wedstrijd tegen FC Groningen (2-2) verstek laten gaan door visumproblemen, maar miste sindsdien geen minuut voor Feyenoord. In zes duels kwam de middenvelder tot een goal en een assist. Bij Feyenoord, dat zeven miljoen euro aan Rode Ster Belgrado voor hem betaalde, ligt de 64-voudig international nog tot de zomer van 2028 vast.

View publisher imprint