Opvallend: supporters bezorgd over voortbestaan van ambitieuze Belgische profclub, sterke man gaat zélf tot bij de fans | OneFootball

Opvallend: supporters bezorgd over voortbestaan van ambitieuze Belgische profclub, sterke man gaat zélf tot bij de fans | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·30 de septiembre de 2024

Opvallend: supporters bezorgd over voortbestaan van ambitieuze Belgische profclub, sterke man gaat zélf tot bij de fans

Imagen del artículo:Opvallend: supporters bezorgd over voortbestaan van ambitieuze Belgische profclub, sterke man gaat zélf tot bij de fans

Het was een beetje een bevreemdende situatie na de brilscore tussen Sporting Lokeren-Temse en KMSK Deinze. De thuissupporters waren blij met een schamel tweede puntje, de bezoekende fans maakten zich ondanks een 11 op 18 grote zorgen.

De thuisfans kirden van plezier na de 0-0 tegen KMSK Deinze. Met 2 op 18 blijven ze achteraan kamperen, maar met oog op de derby in en tegen Beveren volgende week wilden de supporters nog eens de puntjes op de i zetten.


OneFootball Videos


Bij de bezoekende fans geen reden tot feesten. Door het puntenverlies op Daknam is de kloof met leider RWDM vijf punten geworden. Deinze blijft wel vijfde staan, maar de extrasportieve zorgen zijn groter dan de sportieve op dit moment.

Sterke man gaat het uitleggen aan de supporters

Het team kreeg een (tijdelijk) transferverbod en moet tegen 20 oktober beterschap laten zien om geen puntenaftrek te moeten vrezen. De aantijgingen zijn ook niet van de minste en de financiële cijfers ogen niet rooskleurig.

De club kampt met onbetaalde lonen, niet-voldane transferschulden, achterstallige betalingen aan de RSZ en zou ook schulden hebben bij de Belgische voetbalbond.

"Deze tijdelijke sanctie is een te voorziene maatregel, gezien de huidige financiële situatie waarin de club zich momenteel bevindt. Het management werkt intensief aan een oplossing en doet er alles aan om bij de volgende controle de vereiste documenten aan te leveren, zodat het transferverbod kan worden opgeheven en verdere sancties kunnen worden vermeden", gaven ze bij Deinze aan in een clubstatement op vrijdag.

Opvallend: een van de sterke mannen van ACA Football Partners ging na de wedstrijd op Daknam met de bezorgde supporters praten. Zij vrezen voor een einde van de club, nog geen drie jaar nadat de nieuwe eigenaars naar Oost-Vlaanderen kwamen. Maandag zou er meer nieuws verwacht kunnen worden, vorige week werd met Mysteryfootballbox alvast een nieuwe shirtsponsor gevonden.

Ver detalles de la publicación