Sneijder voorspelt 'hét jaar' van Ajax-speler na 4-0 zege op Besiktas | OneFootball

Sneijder voorspelt 'hét jaar' van Ajax-speler na 4-0 zege op Besiktas | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 de septiembre de 2024

Sneijder voorspelt 'hét jaar' van Ajax-speler na 4-0 zege op Besiktas

Imagen del artículo:Sneijder voorspelt 'hét jaar' van Ajax-speler na 4-0 zege op Besiktas
Imagen del artículo:Sneijder voorspelt 'hét jaar' van Ajax-speler na 4-0 zege op Besiktas

© Ziggo Sport/FootballTransfers

Wesley Sneijder heeft genoten van Kian Fitz-Jim in de wedstrijd tussen Ajax en Besiktas (4-0) in de Europa League. In de optiek van de oud-international was de middenvelder de uitblinker van de avond. De 21-jarige Fitz-Jim zette de 1-0 op het scorebord in alweer zijn negende officiële duel van het seizoen. In de tweede seizoenshelft van vorig seizoen, na zijn vervroegde terugkeer van Excelsior, kwam hij niet verder dan twee invalbeurten.


OneFootball Videos


"Geweldig, echt geweldig", vertelde Sneijder bij Ziggo Sport over Fitz-Jim. "Zowel bij balbezit als balverlies, alles wat hij vanavond deed was fantastisch. Hij was overal bij betrokken. Bij de goal komt hij toch weer op de goede plek uit in het strafschopgebied, hij loert op dat soort momenten."

Fitz-Jim heeft onder Francesco Farioli niet alleen een basisplaats veroverd, maar speelt op het middenveld ook in een iets andere rol dan hij gewend is. "Ik ben er meer mee bezig om in scoringspositie te komen. Voorheen heb ik nooit zo hoog op het veld gespeeld als ik nu doe. Ik heb met de assistent-coach Daniele (Cavalletto, red.) beelden bekeken van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daar kwam ik vaak tot aan de zestien, maar vandaag ben ik vaak echt in de box gekomen."

Fitz-Jim moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe rol. "Maar ik denk dat het wel bij me past in principe. Ik heb nog steeds het gevoel dat dit mijn jaar kan worden bij Ajax. Ik moet nog beter worden, nog dominanter worden." Daar is Sneijder het mee eens. "Ik denk wel dat het zijn jaar kan worden. Wat ik vanavond heb gezien, vond ik echt heel erg goed. Als hij dit kan vasthouden, kan hij heel belangrijk worden voor Ajax."

Willem Vissers heeft eveneens genoten van Fitz-Jim. Volgens de journalist van de Volkskrant was de middenvelder donderdagavond het ‘hart vol vuur’ van Ajax. “Zie Kian Fitz-Jim rennen met dat frêle lijf en de wapperende haren. Zie hem hollen, nog meer rennen en scoren als beloning, omdat hij zoveel heeft bewogen dat hij de bal van dichtbij kan intikken.” Vissers ziet Fitz-Jim als ' een symbool van de nieuwe kansen bij Ajax' .

Ver detalles de la publicación