Steun voor Priske: "Er is onvoldoende kwaliteit gekocht" | OneFootball

Steun voor Priske: "Er is onvoldoende kwaliteit gekocht" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 de septiembre de 2024

Steun voor Priske: "Er is onvoldoende kwaliteit gekocht"

Imagen del artículo:Steun voor Priske: "Er is onvoldoende kwaliteit gekocht"

De wedstrijd van zondagmiddag tussen Feyenoord en NAC is een hele belangrijke. Niet alleen om niet nog verder achter te raken op de ranglijst, maar ook om enigszins positiviteit te creëren rondom het elftal van Brian Priske. Toch ligt het niet alleen aan de trainer, want diverse analisten komen steeds meer tot de conclusie dat er door Dennis te Kloese ook te weinig kwaliteit is gehaald.

"Dat het niveau van de Eredivisie internationaal weinig voorstelt, zag je aan de midweekse avonturen van PSV en Feyenoord", begint Wim Kieft stellig in zijn column in de Telegraaf. "Als je drie dagen op rij wordt doodgegooid met een overdaad aan wedstrijden, dan ligt verzadiging op de loer. Het zijn ook niet allemaal topwedstrijden zoals beloofd. Van Bayern München-Dinamo Zagreb, Celtic-Slovan Bratislava, Brest-Sturm Graz en een handvol andere duels word je niet vrolijk. In het buitenland zullen ze aan dit rijtje, niet zonder reden, zomaar Feyenoord-Bayer Leverkusen en Juventus-PSV kunnen toevoegen."


OneFootball Videos


Dat Feyenoord qua niveau simpelweg niet kon tippen aan die van Bayer Leverkusen heeft niet direct te maken met het tactische plan, maar veelal met individuele fouten van spelers en het gebrek aan kwaliteit. Priske heeft tijd nodig om de spelers te laten groeien in hun rol tot het niveau dat gewenst wordt. "Feyenoord bleek tegen Bayer Leverkusen een jasje te hebben uitgedaan. De ploeg oogde lamgeslagen en leek zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag tegen de Duitse kampioen. Er is onvoldoende kwaliteit gekocht."

Kieft zag bij de nederlaag van PSV op het middenveld een speler die het niveau niet kon bijbenen, maar ook bij Feyenoord waren er spelers die volgens de analist nog wel vaker slecht spelen. "Bij Veerman hou je nog enige hoop, maar die fase ben je bij de Feyenoorders Ramiz Zerrouki en Santiago Gimenez voorbij. Hoe lang kun je in een crisis zitten als je kwaliteiten bezit als speler? Niet zolang als de Mexicaan. Hij laat werkelijk niets zien wat op herstel duidt. Nog geen sprankeling."

Ver detalles de la publicación