Ajax zag door besluit over Tadic 'cultuurbewaker' voor vertrek kiezen | OneFootball

Ajax zag door besluit over Tadic 'cultuurbewaker' voor vertrek kiezen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 octobre 2024

Ajax zag door besluit over Tadic 'cultuurbewaker' voor vertrek kiezen

Image de l'article :Ajax zag door besluit over Tadic 'cultuurbewaker' voor vertrek kiezen
Image de l'article :Ajax zag door besluit over Tadic 'cultuurbewaker' voor vertrek kiezen

© IMAGO

Davy Klaassen keerde vorige maand na een jaar afwezigheid terug bij Ajax, dat hij in de zomer van 2023 nog verruilde voor Inter. In gesprek met Het Parool is de 31-jarige middenvelder ingegaan op deze roerige periode en de reden achter zijn vertrek bij de Amsterdamse club. De uittocht van Dusan Tadic plus andere beslissingen van de directie destijds zorgden voor twijfels bij Klaassen.


Vidéos OneFootball


Ajax en Klaassen hebben een lange geschiedenis samen, die twintig jaar geleden begon toen de Oranje-international zich bij de jeugdopleiding van de Amsterdammers voegde. Klaassen brak door, groeide uit tot sterkhouder en verdiende in de zomer van 2017 een transfer ter waarde van 27 miljoen euro naar Everton. Via Werder Bremen keerde Klaassen vier jaar geleden terug bij Ajax, maar zijn tweede periode in de Johan Cruijff ArenA kwam vorig jaar plots ten einde.

Hoewel Klaassen destijds nog tot de zomer van 2024 liep, mocht hij transfervrij vertrekken en streek hij neer bij Inter. Op de vraag waarom hij vertrok bij Ajax, heeft Klaassen een helder antwoord. "Ik zag de club veranderen", blikt de rechtspoot terug. "In de seizoensvoorbereiding lag de lat naar mijn idee niet meer hoog genoeg. De standaarden werden naar beneden gehaald en lagen niet meer op het niveau dat we gewend waren."

Een beslissing zorgde voor de bevestiging bij Klaassen dat de directie in die periode verkeerd bezig was. "Dat de club in die periode Tadic zo makkelijk liet vertrekken, toonde mij dat de leiding niet inzag hoe belangrijk hij was", legt Klaassen uit. "Ik stond niet achter die denk- en werkwijze. Tegelijkertijd proefde ik niet dat Ajax mij graag wilde behouden. Daarom ging ik nadenken over een vertrek."

Klaassen maakte een verrassende overstap naar Inter. "Waarom? Omdat het een geweldige club is, die zich pas laat meldde", geeft Klaassen te kennen. "We speelden met Ajax op donderdagavond 31 augustus tegen Loedogorets. Diezelfde middag kreeg ik een telefoontje van Interspeler Stefan de Vrij. Hij zei at trainer Simone Inzaghi en technisch directeur Piero Ausilio me wilden hebben, maar dat ze ook nog andere spelers op het oog hadden. Ná het verloren duel met Loedogorets hoorde ik dat Inter voor mij wilde gaan. De dag erna ben ik met mijn vriendin en zaakwaarnemer naar Milaan gevlogen en hebben we voor een jaar getekend."

Na een jaar bij Inter, waar Klaassen weinig aan spelen toekwam, keerde hij opnieuw terug bij Ajax. In Milaan kwam de multifunctionele middenvelder niet verder dan 352 minuten, verdeeld over 18 duels. Bij Ajax staat de teller inmiddels sinds 17 september alweer op 307 minuten, verdeeld over 5 wedstrijden. Dit mede omdat Klaassen niet speelgerechtigd is voor de Europa League. In competitieverband liet hij zich gelden met drie doelpunten en een assist.

À propos de Publisher