Feyenoorder zorgt voor vraagtekens over scouting Europese topclubs | OneFootball

Feyenoorder zorgt voor vraagtekens over scouting Europese topclubs | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 octobre 2024

Feyenoorder zorgt voor vraagtekens over scouting Europese topclubs

Image de l'article :Feyenoorder zorgt voor vraagtekens over scouting Europese topclubs
Image de l'article :Feyenoorder zorgt voor vraagtekens over scouting Europese topclubs

© IMAGO

Feyenoord versterkte zijn gelederen afgelopen zomer met In-beom Hwang. De komst van de 28-jarige middenvelder bleek een gouden vondst en week in, week uit oogst hij massaal lof voor zijn optredens namens de Rotterdamse club. Sjoerd Mossou vindt het opmerkelijk dat Hwang onder de radar is gebleven bij (sub)topclubs uit Europa en spreekt over een wonder dat Feyenoord heeft kunnen toeslaan.


Vidéos OneFootball


Vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd Hwang door Feyenoord gepresenteerd. De Zuid-Koreaans international kwam voor zeven miljoen euro over van Rode Ster Belgrado, waar hij een jaar eerder was neergestreken na een kort dienstverband bij Olympiakos. In korte tijd is Hwang uitgegroeid tot sterkhouder bij Feyenoord, waar hij sinds zijn debuut geen minuut miste.

Voordat hij bij Olympiakos neerstreek, speelde Hwang tot januari 2019 bij verschillende clubs in Zuid-Korea. Vervolgens werd de tweebenige middenvelder opgepikt door de Vancouver Whitecaps, waarna hij anderhalf jaar later in Europe neerstreek bij Rubin Kazan. Na twee seizoenen keerde hij op huurbasis terug in Zuid-Korea bij FC Seoul, waarna vanaf de zomer van 2022 zijn opmars in de subtop van Europa volgde bij Olympiakos, Rode Ster en nu Feyenoord.

Mossou is vol lof over Hwang in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hwang is nu al een regelrechte publiekslieveling in De Kuip", stelt de journalist. "Een moderne Zuid-Koreaanse variant op Paul Bosvelt, maar dan nog ietsje sneller. Ook woensdag tegen Benfica speelde hij weer voortreffelijk. In zijn ongekende drift en loopvermogen doet hij denken aan een zinnetje dat ooit speciaal voor N’Golo Kanté werd bedacht: ‘71 procent van de aarde wordt afgedekt door water. De rest door Hwang’."

Niet zozeer de kwaliteiten of prestaties van Hwang zorgen bij Mossou voor bewondering. 'Het unieke' zit hem volgens de columnist is de plotselinge verschijning van de middenvelder. "Hij is nota bene al 28 jaar. In de jaren hiervoor speelde hij bij weinig verpletterende clubs", stelt Mossou. "Spelers met een dergelijk cv zou je in een potje Football Manager in een handomdraai wegswipen. Deze categorie voetballers wil nog weleens opduiken bij pakweg Heracles of Kasimpasa, waar ze vervolgens al snel weer in de vergetelheid verdwijnen."

Door de opmars van Hwang zet Mossou vraagtekens bij de scoutingsapparaten van de Europese (sub)top. "Hij is een ontdekking waarvan je je afvraagt hoe het in vredesnaam kan in deze tijd", aldus Mossou. "Hoe bestaat het dat een complete, dynamische, intelligente, tweebenige, topfitte middenvelder tien jaar lang onder de radar van de Europese top is gebleven?"

Mossou herinnert zich hoe Ronaldo en Romario door PSV nog echt werden ontdekt. "Zulke verhalen zijn nu volstrekt ondenkbaar geworden. Jeugdtoernooien worden anno 2024 uitgekamd door ontelbaar veel scouts. Data is eindeloos beschikbaar", aldus Mossou. "Hwang is geen Ronaldo of Romário natuurlijk, maar toch... Blijkbaar is deze voetballer tien jaar tussen alle denkbare datasystemen doorgeglipt en hadden alle scouts in de (sub)top van Europa poep in hun ogen. Geen mirakel misschien, dat is overdreven. Een klein wonder is het wel."

À propos de Publisher