Ajacied blij voor concurrent: ‘Gunde hem zijn doelpunt’ | OneFootball

Ajacied blij voor concurrent: ‘Gunde hem zijn doelpunt’ | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21 September 2024

Ajacied blij voor concurrent: ‘Gunde hem zijn doelpunt’

Gambar artikel:Ajacied blij voor concurrent: ‘Gunde hem zijn doelpunt’

Mika Godts was erg blij dat Chuba Akpom wist te scoren tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard afgelopen woensdag. De Engelsman speelde in het laatste halfuur als linksbuiten, de positie waar Godts de wedstrijd begon. Toch vindt de Belg het niet vervelend dat zijn concurrent doel trof.

Godts is dit seizoen bij Ajax na het vertrek van Steven Bergwijn de enige echte linksbuiten in de selectie. Afgelopen woensdag speelde Akpom, een van de drie spitsen in het team van Francesco Farioli, een half uur op die positie. Hoewel de Engelsman een doelpunt maakte, baalde Godts hier niet van.


Video OneFootball


“Hij is geen natuurlijke linksbuiten, maar hij kan er wel spelen”, geeft de Belg aan in gesprek met Het Parool. Waar Godts Akpom dus kan zien als een concurrent voor zijn positie, wenst hij de Engelsman het allerbeste toe. “Ik gunde hem woensdagavond vanzelfsprekend zijn doelpunt; we zijn bij Ajax goede vrienden geworden.”

Naast Akpom heeft Godts ook een goed woordje over voor Klaas-Jan Huntelaar, voormalig technisch directeur van Ajax. De 76-voudig Oranje-international had namelijk een belangrijke rol in de komst van de buitenspeler naar Amsterdam. “Hij heeft mij bij Genk benaderd en we hebben altijd goed contact gehouden”, legt de Belg uit. “Klaas-Jan heeft ook meegedacht over de wijze waarop ik bij Ajax gebracht kon worden. Dat is in grote lijnen uitgekomen; via Jong Ajax naar de selectie.”

Lihat jejak penerbit