''Daardoor zou de KNVB dit tenue waarschijnlijk hebben afgekeurd als uitshirt'' | OneFootball

''Daardoor zou de KNVB dit tenue waarschijnlijk hebben afgekeurd als uitshirt'' | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 September 2024

''Daardoor zou de KNVB dit tenue waarschijnlijk hebben afgekeurd als uitshirt''

Gambar artikel:''Daardoor zou de KNVB dit tenue waarschijnlijk hebben afgekeurd als uitshirt''

Supporters zijn laaiend enthousiast over het nieuwe derde tenue van Feyenoord. De Rotterdammers hebben deze week een groen-wit shirt op de markt gebracht. Een veel voorkomende opmerking is dat de stadionclub het derde tenue als officiële uitshirt had moeten uitbrengen. Volgens Alex van Mook is dit gezien de regelgeving niet mogelijk.

"In ons thuistenue zit ook wit. Daardoor zou de KNVB dit tenue waarschijnlijk hebben afgekeurd als uitshirt. Vandaar dat ons tweede shirt gewoon donker is", vertelt de retail- en merchandise-manager bij Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad. Van Mook ziet het nieuwe derde tenue verkooprecords verbreken, en dat terwijl de kleurencombinatie groen en wit normaal gesproken slecht verkopen in de voetbalwereld.


Video OneFootball


"Het zou arrogant zijn om te zeggen dat we het hadden voorzien, maar we hadden de indruk dat dit shirt weleens een succes kon worden." De samenwerking met het Rotterdamse streetwearmerk Banlieue helpt daarbij. "Een paar jaar geleden spraken we voor het eerst met Banlieue. Toen hadden we al zoiets van: misschien kunnen we iets samen maken. Ook Castore zag het direct zitten. Heel tof dat de collab zo uitpakt. Fans omarmen het. De tweede voorraad is onderweg."

Feyenoord ziet ook dat voetbalshirts een steeds breder publiek trekken. Shirts met felle kleuren vallen in de smaak bij de jeugd en worden dan gedragen als een mode-attribuut. "Dat blijkt ook uit onderzoek. Kijk maar op tv. In programma's zie je steeds meer mensen in een voetbalshirt. De kunst is om iets zo te maken dat het nog wel een voetbalshirt blijft, maar dat het ook niet misstaat op een spijkerbroek. En dat is zo makkelijk nog niet."

Lihat jejak penerbit