Noussair Mazraoui onthult reden achter transfer naar Manchester United | OneFootball

Noussair Mazraoui onthult reden achter transfer naar Manchester United | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 September 2024

Noussair Mazraoui onthult reden achter transfer naar Manchester United

Gambar artikel:Noussair Mazraoui onthult reden achter transfer naar Manchester United
Gambar artikel:Noussair Mazraoui onthult reden achter transfer naar Manchester United

© MUTV

Noussair Mazraoui is blij met zijn overstap naar Manchester United. De rechtsback verruilde Bayern München afgelopen zomer voor de Engelse topclub, die vijftien miljoen euro voor hem betaalde. Erik ten Hag, die Mazrauoi nog van zijn tijd bij Ajax kent, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de transfer.


Video OneFootball


Tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met FC Twente wordt Mazraoui gevraagd naar de transfer en de rol van de manager daarin. "Dat is een belangrijke factor geweest", zegt Mazraoui daarover. "Je moet namelijk besluiten of de spelvisie van de manager past bij hoe jij speelt.”

"Bij Ten Hag wist ik al hoe hij wil spelen en dat zijn stijl goed bij mij past”, gaat de verdediger verder. “Het feit dat ik eerder met hem heb gewerkt, maakt het makkelijk.” Een ander die Mazraoui goed heeft geholpen te wennen, was Matthijs de Ligt. De Nederlander kwam tegelijkertijd over van Bayern München en speelt samen met Mazraoui aan de rechterkant van de verdediging. “Dat is ook een belangrijke reden waardoor ik hier goed kon wennen.”

Ook de transfersom waarvoor Manchester United de verdediger kon overnemen van Bayern komt ter sprake. "Ik ben niet degene die de transfersom heeft bepaald”, legt de 26-jarige international van Marokko uit. Het relatief lage bedrag kan volgens hem echter goed uitpakken. “Ik was niet zo duur en ik ben goed begonnen. Daardoor is het makkelijk voor de fans om te zeggen dat ik een goede aankoop ben geweest.”

Mazraoui startte tot nog toe alle vijf de Premier League-wedstrijden in de basis bij the Red Devils. Daarin leverde hij een assist: in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion bereidde hij de treffer van Amad Diallo voor. In het League Cup-duel met Barnsley (7-0 winst) kwam de vleugelverdediger als invaller in het veld.

Lihat jejak penerbit