Ook inval bij Thorsten Theys in fraudedossier van KV Oostende | OneFootball

Ook inval bij Thorsten Theys in fraudedossier van KV Oostende | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·25 September 2024

Ook inval bij Thorsten Theys in fraudedossier van KV Oostende

Gambar artikel:Ook inval bij Thorsten Theys in fraudedossier van KV Oostende

Dinsdagmorgen was er een inval in het stadion van KV Oostende. Ondertussen lekken meer details over de actie uit.

De gerechtelijke politie deed een inval in het stadion van KV Diksmuide-Oostende. Ook aan het trainingscomplex daagden agenten op, maar omdat KVDO geen profclub meer is, was daar bijna niemand aanwezig.


Video OneFootball


De speurders namen volgens Het Nieuwsblad alle resterende boekhouding van KV Oostende mee. Alles wat van voor het faillissement van de club dateerde werd meegenomen.

Maar het bleef niet bij die twee plekken. Ook enkele privépersonen kregen de speurders over de vloer. Dat was volgens de krant het geval bij Thorsten Theys, de voormalige COO van KV Oostende.

Hij is op dit moment als CEO van Beerschot aan de slag en moest al zijn afspraken voor dinsdag afzeggen. Bij alle privépersonen werd de gsm, computers en elektronica in beslag genomen om uit te lezen. Theys werd ook verhoord.

De inval zou te maken hebben met een onderzoek naar fraude en schriftvervalsing door de vroegere Amerikaanse eigenaars van de club. Dat onderzoek is al maanden bezig. Na het faillissement liepen de claims van schuldeisers op tot zo’n 31 miljoen euro.

Lihat jejak penerbit