Pikante overstap lonkt: man met 162 wedstrijden voor Real Madrid wil naar Barcelona | OneFootball

Pikante overstap lonkt: man met 162 wedstrijden voor Real Madrid wil naar Barcelona | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 September 2024

Pikante overstap lonkt: man met 162 wedstrijden voor Real Madrid wil naar Barcelona

Gambar artikel:Pikante overstap lonkt: man met 162 wedstrijden voor Real Madrid wil naar Barcelona
Gambar artikel:Pikante overstap lonkt: man met 162 wedstrijden voor Real Madrid wil naar Barcelona

© IMAGO

Keylor Navas staat open voor een overstap naar Barcelona, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen zijn op zoek naar een transfervrije doelman door de blessure van Marc-André ter Stegen. De 32-jarige Duitser werd maandag aan zijn knie geopereerd en is minimaal acht maanden uitgeschakeld.


Video OneFootball


Ter Stegen kwam in de wedstrijd tegen Villarreal (1-5 winst) verkeerd terecht nadat hij een hoekschop uit de lucht had geplukt. De ervaren sluitpost schreeuwde het daarna uit van de pijn en moest per brancard het veld verlaten. Iñaki Peña (25) en Ander Astralaga (20) zijn daardoor voorlopig de enige doelmannen in de selectie van Hansi Flick.

Een doelman van een andere club aantrekken kan echter niet tot januari, waardoor Barcelona aangewezen is op transfervrije spelers. Navas is een van de spelers die momenteel zonder club zit. De 37-jarige Costa Ricaan liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en traint sindsdien in zijn thuisland met zijn jeugdclub Saprissa.

Navas zelf wil graag weer spelen nadat hij lang invaller was achter Gianluig Donnaruma bij PSG en ziet Barcelona als een mooie uitdaging. De ervaren doelman stond eerder in de belangstelling van het Braziliaanse Grêmio, maar zijn financiële eisen waren te gortig voor de club uit Porto Alegre. Voor de Catalanen zijn de eisen van Navas echter geen probleem, zo verzekert Mundo Deportivo.

De komst van Navas naar Barcelona zou pikant zijn, daar de 114-voudig international zijn meest succesvolle periode kende bij Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad kwam de goalie tot 162 wedstrijden, waarin hij 62 keer zijn doel schoonhield. Met Real won Navas onder meer een keer het landskampioenschap en drie keer de Champions League.

Ook Álvaro Valles is genoemd als optie voor Barcelona. De 27-jarige Spanjaard was vorig jaar een van de uitblinkers bij Las Palmas en kreeg in 37 duels in LaLiga slechts 44 tegentreffers te verwerken. Negen keer wist Valles zijn doel schoon te houden. Door een conflict met de clubleiding zit hij echter op de bank ten faveure van Jasper Cillessen, die afgelopen transferperiode werd overgenomen van NEC.

Valles heeft namelijk een aflopend contract en genoot in de zomer interesse van Real Betis. Benfica zette de interesse in Betis-doelman Rui Silva echter in de ijskast, waardoor ook Valles geen transfer maakte. De clubleiding heeft echter aan trainer Luis Miguel Carrión duidelijk gemaakt dat de sluitpost pas weer in actie mag komen als hij zijn contract verlengd heeft. Met de eerdere interesse van Betis en de belangstelling van Barcelona lijkt dat echter niet waarschijnlijk. Valles kan echter pas in de winter komen zolang zijn contract bij Las Palmas nog loopt.

Lihat jejak penerbit