Vertrokken Feyenoorder haalt uit naar Priske: 'Geen eerlijke kans gehad' | OneFootball

Vertrokken Feyenoorder haalt uit naar Priske: 'Geen eerlijke kans gehad' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 September 2024

Vertrokken Feyenoorder haalt uit naar Priske: 'Geen eerlijke kans gehad'

Gambar artikel:Vertrokken Feyenoorder haalt uit naar Priske: 'Geen eerlijke kans gehad'
Gambar artikel:Vertrokken Feyenoorder haalt uit naar Priske: 'Geen eerlijke kans gehad'

© IMAGO

Brian Priske kan op weinig medeleven rekenen van Lennard Hartjes. De 21-jarige middenvelder verruilde Feyenoord deze zomer voor Excelsior en is van mening dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen van de Deense oefenmeester. Dit terwijl de Rotterdamse club Hartjes voor zijn overstap naar de Kralingers wel beloftes deed. Deze werd echter niet nagekomen.


Video OneFootball


Hartjes keerde na huurperiodes bij Roda JC en Excelsior deze zomer terug bij Feyenoord. De laatste verhuur liep uit op een teleurstelling doordat de Nederlands jeugdinternational zijn voorste kruisband afscheurt en daarna niet meer in actie kwam. Bij terugkomst in De Kuip hoopte Hartjes op revanche. "Ik wilde zelf voor mijn kans gaan bij Feyenoord", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb ook met de nieuwe trainer gesproken", vervolgt Hartjes zijn verhaal over zijn laatste weken bij Feyenoord. "Ze vertelden me dat ze mij niet kwijt wilden. Ik zou óf een kans krijgen bij Feyenoord óf zou worden verhuurd en mijn contract verlengen. Uiteindelijk heb ik geen eerlijke kans gehad en geen minuut gespeeld."

Hartjes streek uiteindelijk opnieuw neer bij Excelsior, dat hem definitief overnam voor 250.000 euro. De multifunctionele middenvelder tekende een contract tot medio 2027 en groeide direct uit tot basisspeler. Hartjes stond zeven van zeven competitieduels aan de aftrap bij de Rotterdamse club en kwam één keer tot scoren. Hij maakte wel slechts één duel de negentig minuten vol.

Feyenoord plukte Hartjes in 2015 weg uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, dat hem op achtjarige leeftijd had opgepikt bij de amateurs van Spijkenisse. Hartjes debuteerde bij Feyenoord onder Arne Slot in de kwalificatiewedstrijd voor de Conference League tegen FC Luzern (3-0 winst) en deed vervolgens nog een keer mee in groepsfase tegen Maccabi Haifa (2-1 winst). Bij deze twee optredens voor de hoofdmacht van Feyenoord bleef het.

Lihat jejak penerbit