Feyenoord moet vrezen voor Napoli in jacht op opvolger van Zielinski | OneFootball

Feyenoord moet vrezen voor Napoli in jacht op opvolger van Zielinski | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 settembre 2024

Feyenoord moet vrezen voor Napoli in jacht op opvolger van Zielinski

Immagine dell'articolo:Feyenoord moet vrezen voor Napoli in jacht op opvolger van Zielinski
Immagine dell'articolo:Feyenoord moet vrezen voor Napoli in jacht op opvolger van Zielinski

© IMAGO

Napoli nam afgelopen zomer afscheid van Piotr Zielinski, die transfervrij bij Inter tekende. De Italiaanse subtopper versterkte zijn gelederen al met Scott McTominay en Billy Gilmour, maar kunnen volgens de data van SciSports een vervanger oppikken in de Eredivisie. Quinten Timber lijkt een perfecte aanwinst voor Napoli, dat op diens beurt een goede vervolgstap voor de 23-jarige middenvelder lijkt.


OneFootball Video


Met het vertrek van Zielinski verloor Napoli afgelopen zomer een sterkhouder. Het was des te pijnlijker dat de dertigjarige middenvelder gratis de deur uit liep én bij een concurrent tekende. Zielinski streek in 2016 neer bij Napoli, dat zestien miljoen euro betaalde aan Udinese. Na 364 duels (51 goals, 45 assists) vertrok hij uit Napels en tekende hij een vierjarige overeenkomst bij Inter.

Napoli zette daar de komst van McTominay en Gilmour tegenover. Eerstgenoemde werd voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van Manchester United, terwijl Gilmour voor veertien miljoen euro overkwam van Brighton & Hove Albion. Beide middenvelder werden pas laat in de transferperiode aangetrokken, maar McTominay veroverde recentelijk al een basisplaats. Gilmour moest genoegen nemen met twee invalbeurten.

Het lijkt er op dat trainer Antonio Conte nog niet volledig content is met zijn middelste linie. Volgens de data van SciSports doet de coach van Napoli er verstandig aan om bij Feyenoord aan te kloppen komende winter. Quinten Timber vertoont op basis van speelstijl namelijk veel gelijkenissen met Zielinski en zou de schoenen van de vertrokken sterkhouder daarom goed kunnen vullen.

Timber en Zielinski worden door het data-analysebureau beiden getypeerd als Advanced Playmaker. Beide spelers staan met name bekend op hun aanvallende impact en registeren een hoog aantal passes in de aanvallende zone. Daarnaast kan zowel Zielinski als Timber ook uit de voeten als Deep Lying Playmaker. In deze rol verdelen ze meer het spel en gaat het hierbij vaak om opbouwende acties, terwijl ze minder betrokken zijn bij verdedigende acties.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is Napoli met een Club Fit van 84 ook een uitstekende vervolgstap. De Oranje-international heeft, ondanks de aanwezige concurrentie, door zijn kwaliteiten voldoende uitzicht op speeltijd en past daarnaast met zijn profiel ook uitstekend in de speelstijl en formatie die door Conte wordt gehanteerd bij Napoli.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Napoli moet volgens Engelse media wel snel handelen, daar woensdag berichten naar buiten kwamen over interesse vanuit Liverpool. Arne Slot zou bij de Engelse topclub namelijk azen op een hereniging met Timber. Uit een eerdere analyse blijkt volgens de data van SciSports echter dat een overstap naar Liverpool geen goede keuze zou zijn op dit moment.

Visualizza l' imprint del creator