Problemen in Challenger Pro League: promotiekandidaat krijgt transferverbod opgelegd | OneFootball

Problemen in Challenger Pro League: promotiekandidaat krijgt transferverbod opgelegd | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27 settembre 2024

Problemen in Challenger Pro League: promotiekandidaat krijgt transferverbod opgelegd

Immagine dell'articolo:Problemen in Challenger Pro League: promotiekandidaat krijgt transferverbod opgelegd

Slecht nieuws voor KMSK Deinze. De club kreeg vrijdag te horen dat de Licentiecommissie een tijdelijk transferverbod heeft opgelegd.

KMSK Deinze is op sportief vlak goed bezig. De club staat momenteel op de derde plaats in de Challenger Pro League met 10 punten, drie minder dan leider RWDM.


OneFootball Video


Naast het veld loopt het in ieder geval heel wat minder goed. De club bevindt zich in een lastige financiële situatie. Nu legde de Licentiecommissie Deinze ook nog sancties op.

'Bij de toekenning van de licentie voor het seizoen 24-25 kreeg KMSK Deinze, net als andere clubs, enkele voorwaarden opgelegd door de licentiecomissie. Tijdens de tussentijdse controle op 20 september kon de club niet alle gevraagde financiële bewijsstukken aanleveren', begint Deinze op zijn clubwebsite.

'Hierdoor besloot de licentiecommissie vandaag, vrijdag 27 september, de club een tijdelijk transferverbod op te leggen en het maximum aantal spelers ouder dan U21 op de Squad Size List met 2 te verminderen. Aangezien de huidige Squad Size List (SSL) 23 spelers telt en er maximaal 25 op mogen staan, heeft deze sanctie geen directe gevolgen voor de ploeg.'

'Deze tijdelijke sanctie is een te voorziene maatregel, gezien de huidige financiële situatie waarin de club zich momenteel bevindt. Het management werkt intensief aan een oplossing en doet er alles aan om bij de volgende controle de vereiste documenten aan te leveren, zodat het transferverbod kan worden opgeheven en verdere sancties kunnen worden vermeden', besluit de club.

Visualizza l' imprint del creator