Vroegtijdig pensioen van Varane kan vertrek van sterspeler bij FC Twente inleiden | OneFootball

Vroegtijdig pensioen van Varane kan vertrek van sterspeler bij FC Twente inleiden | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 settembre 2024

Vroegtijdig pensioen van Varane kan vertrek van sterspeler bij FC Twente inleiden

Immagine dell'articolo:Vroegtijdig pensioen van Varane kan vertrek van sterspeler bij FC Twente inleiden
Immagine dell'articolo:Vroegtijdig pensioen van Varane kan vertrek van sterspeler bij FC Twente inleiden

© IMAGO

Raphaël Varane heeft woensdag besloten om te stoppen als profvoetballer. De centrale verdediger raakte begin dit seizoen ernstig geblesseerd en ziet het niet meer zitten om maandenlang te revalideren. Como zal om die reden op zoek gaan naar een opvolger. Data van SciSports tonen aan dat Mees Hilgers van FC Twente een optie kan zijn.


OneFootball Video


Varane bevestigde op Instagram dat zijn loopbaan officieel ten einde is. "Ze zeggen dat aan al het goede een einde moet komen", begint hij zijn korte verklaring. "Ik hou de hoogste standaard aan voor mezelf, ik wil stoppen nu ik nog sterk ben, niet aan het spelletje blijven vasthouden. Het vergt een grote dosis moed om naar je hart en je instinct te luisteren." Dat hij zijn voetbalschoenen nu aan de wilgen hangt, betekent niet dat Varane voor het voetbal verloren gaat. "Ik blijf bij Como, alleen zonder mijn voetbalschoenen en scheenbeschermers. Ik kijk er naar uit om daar binnenkort meer over te kunnen delen", hint hij op een nieuwe rol bij zijn laatste werkgever.

Namens de club van trainer Cesc Fàbregas kwam hij tot dusverre niet verder dan een invalbeurt in een na penalty's verloren bekerwedstrijd tegen Sampdoria.Het bleek uiteindelijk de laatste wedstrijd te zijn geweest van Varane, die met Real Madrid liefst vier keer de Champions League won en met Frankrijk (93 interlands) in 2018 het WK won. Zodoende komt er na 573 wedstrijden officiële wedstrijden een einde aan de loopbaan van Varane, die via RC Lens, Real Madrid en Manchester United eindigt bij het Italiaanse Como.

Voor de promovendus is het komende transferperiode zaak om een vervanger aan te trekken. De club van Fàbregas investeerde afgelopen zomer flink in de selectie en haalde onder meer Pepe Reina (transfervrij), Alberto Dossena (Cagliari, acht miljoen), Nico Paz (Real Madrid, zes miljoen) en Andrea Belotti (Lazio, 4,5 miljoen) naar het noorden van Italië. De club wilde niet het risico lopen na één seizoen alweer te degraderen naar de Serie B en lijkt vooralsnog redelijk mee te kunnen komen op het hoogste niveau. Como staat na de 2-3 zege dinsdag op Atalanta op een vijftiende plaats in de Serie A.

Om een plek boven de degradatiestreep vast te houden, is het voor Como noodzaak om komende transferperiode een nieuwe centrale verdediger aan te trekken. Data van SciSports laten zien dat Como er verstandig aan doet om de komst van Hilgers beter te bestuderen. De inmiddels Indonesisch international van FC Twente is al enkele jaren een vaste waarde in Enschede en heeft volgens het voetbaldatabureau een vergelijkbaar profiel met Varane. Beiden worden gezien als een voetballende verdediger en hebben niet voor niets een Similarity van 99% op het gebied van speelstijl.

UITGELICHT

Dit type verdediger is comfortabel aan de bal en noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes naar ploeggenoten, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo. Deze kenmerken gaan vaak samen met verdedigende acties in de vorm van tackles. De ball playing defender voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit, en noteert minder intercepties dan ander type verdedigers.

Uiteraard zijn beide verdedigers niet te vergelijken qua niveau, al heeft Hilgers volgens het Skill-algoritme van FootballTransfers wel het Potential om het huidige niveau van Varane (voordat hij stopte) te evenaren. Como kan in dat opzicht met Hilgers niet alleen een speler met een vergelijkbaar profiel in huis halen, maar ook een verdediger die nog voldoende ontwikkelmogelijkheden heeft.

De ontwikkeling in Skill van Varane en Hilgers.

Hilgers verlengde in juli zijn contract tot medio 2026 bij FC Twente, maar maakte wel afspraken over een mogelijke transfer in de toekomst. De kersverse international zou er voor openstaan om een avontuur in het buitenland aan te gaan en FC Twente staat open om daaraan mee te werken. Hilgers, 23 jaar, vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 6,2 miljoen euro. Een bedrag dat te overzien lijkt voor Como. Zeker nu de club niet langer het salaris van Varane hoeft op te hoesten.

Visualizza l' imprint del creator