Feyenoord ziet ideale aanwinst aan het werk bij komende tegenstander van Ajax | OneFootball

Feyenoord ziet ideale aanwinst aan het werk bij komende tegenstander van Ajax | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de setembro de 2024

Feyenoord ziet ideale aanwinst aan het werk bij komende tegenstander van Ajax

Imagem do artigo:Feyenoord ziet ideale aanwinst aan het werk bij komende tegenstander van Ajax
Imagem do artigo:Feyenoord ziet ideale aanwinst aan het werk bij komende tegenstander van Ajax

© IMAGO

Ajax start het avontuur in het hoofdtoernooi van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Besiktas donderdagavond (21.00 uur). Het belooft een bijzondere wedstrijd te worden voor bijvoorbeeld Giovanni van Bronckhorst, die terug is op de Nederlandse velden. Naast Van Bronckhorst zijn er nog meer dwarsverbanden te vinden. Zo stond Alex Oxlade-Chamberlain afgelopen transferperiode nog op de radar van Ajax, maar blijkt hij nu een ideale versterking voor Feyenoord te zijn.


Vídeos OneFootball


Het had er afgelopen transferperiode alle schijn van dat Oxlade-Chamberlain zou vertrekken bij Besiktas. De 31-jarige middenvelder werd door de Turkse topclub op de transferlijst gezet en stond in de belangstelling van clubs uit de Premier League én Ajax. De middenvelder kon in Amsterdam herenigd worden met zijn voormalig teamgenoot Jordan Henderson. Beiden speelden jarenlang voor Liverpool en wonnen gezamenlijk bijvoorbeeld de Premier League en ook de Champions League.

Zo ver kwam het echter niet. Oxlade-Chamberlain, die in 2023 Liverpool transfervrij inruilde voor Besiktas, besloot de Turkse topclub trouw te blijven. Of dat een wijs besluit blijkt te zijn, moet nog uitwijzen. De middenvelder is door Besiktas niet ingeschreven voor zowel de Süper Lig als de Europa League en speelde nog geen enkele wedstrijd onder Van Bronckhorst. Een vertrek komende winterstop kan uitkomst bieden voor Oxlade-Chamberlain.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De Career Advice Tool van SciSports laat namelijk zien dat Feyenoord een uitstekende bestemming kan zijn voor Oxlade-Chamberlain. Hoewel hij in Rotterdam lang niet altijd zeker zal zijn van een basisplaats, past de spelmaker wel extreem goed bij de speelstijl van Brian Priske. Daarnaast is het voor Feyenoord geen overbodige luxe om een middenvelder met ervaring aan de selectie toe te voegen.

De Rotterdammers lijken met Quinten Timber, Antoni Milambo en In-beom Hwang als middenvelders nu de draai te hebben gevonden, maar de komst van Oxlade-Chamberlain kan Priske meer opties geven op het middenveld. Het zou ervoor kunnen zorgen dat Hwang lager op het veld op komt te staan, waardoor Oxlade-Chamberlain met zijn ervaring en techniek een ideale aanjager kan zijn. De speelstijl van Oxlade-Chamberlain valt volgens de data goed te vergelijken met die van Kenneth Taylor van Ajax. Beiden worden omschreven als een Advanced Playmaker, in andere woorden: aanvallende middenvelder.

Oxlade-Chamberlain registreert een hoog aantal passes in de aanvallende zone op het veld en weet daardoor veel kansen te creëren. Spelers in deze rol bemoeien zich weinig met verdedigen. Balveroveringen op eigen helft hoef je van hem niet veel te verwachten. De 35-voudig international bewaart zijn energie liever voor aanvallende acties en creativiteit aan de bal.

Toch kleeft er ook één nadeel aan zijn komst: zijn salaris bij Besiktas. De Engels international maakte in de zomer van 2023 transfervrij de overstap van Liverpool naar Besiktas, waar destijds een driejarig contract voor de middenvelder klaar lag. Om Oxlade-Chamberlain te overtuigen van zijn komst, kon de 31-jarige spelmaker een tekenbonus van 1,5 miljoen euro tegemoet zien.

Naast zijn tekenbonus kon Oxlade-Chamberlain als speler van Besiktas een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro tegemoet zien. Een bedrag van 208.000 euro op maandbasis. Dit bedrag kan oplopen met 10.000 euro per gespeelde wedstrijd, luidt het statement op de website van Besiktas. Met dit salaris is Oxlade-Chamberlain overigens geen grootverdiener bij de Turkse topclub. Aanwinsten Rafa en Ciro Immobile verdienen minstens het dubbele op dit moment. Zowel de Portugese als Italiaanse spits verdient een jaarsalaris van zes miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo