Ilenikhena zorgt opnieuw voor sensatie tegen FC Barcelona, Openda en Vermeeren gaan met Leipzig onderuit tegen Atletico Madrid | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·19 de setembro de 2024

Imagem do artigo:Ilenikhena zorgt opnieuw voor sensatie tegen FC Barcelona, Openda en Vermeeren gaan met Leipzig onderuit tegen Atletico Madrid

Op donderdagavond werden de laatste wedstrijden van de eerste speeldag van de Champions League afgewerkt. Ilenikhena deed het weer tegen FC Barcelona, Vermeeren en Openda werden geklopt door Atletico Madrid en Charles De Ketelaere speelde met Atalanta gelijk tegen het Arsenal van Leandro Trossard.

Feyenoord - Bayer Leverkusen en Rode Ster Belgrado - SL Benfica waren de eerste wedstrijden van de avond. Feyenoord werd hard aangepakt en verloor met 0-4, terwijl Benfica met 1-2 kon winnen.

AS Monaco kon verrassen door met 2-1 te winnen van FC Barcelona. Ongelooflijk maar waar: George Ilenikhena deed het weer. Net zoals afgelopen seizoen tijdens Antwerp - Barcelona, scoorde de jonge spits het winnende doelpunt, alweer tegen de Spaanse grootmacht.

Bij Club Brugge zullen ze ook aandachtig gekeken hebben naar Brest - Sturm Graz. De bezoekende ploeg daar wordt de volgende CL-tegenstander van blauw-zwart. Sturm Graz ging met 2-1 onderuit op het veld van de Franse club.

RB Leipzig ging op bezoek bij Atletico Madrid, een Belgisch getinte wedstrijd met Arthur Vermeeren, Loïs Openda en Antonio Nusa (ex-Club Brugge) in de basis bij de bezoekers. Witsel mocht bij Atletico helemaal op het einde invallen.

Leipzig kwam na vier minuten spelen al op voorsprong door Benjamin Sesko. Griezmann maakte er op het halfuur 1-1 van. Gimenez scoorde pas in de 90e minuut het winnende doelpunt voor Atletico. Vermeeren werd na 60 minuten naar de kant gehaald.

Uiteindelijk speelden Atalanta en Arsenal nog 0-0 gelijk. Charles De Ketelaere mocht starten, maar werd in minuut 60 van het veld gehaald. Leandro Trossard mocht ongeveer op hetzelfde moment invallen bij Arsenal.