RSC Anderlecht stelde drie matchen uit voor de Champions League, coach legt uit | OneFootball

RSC Anderlecht stelde drie matchen uit voor de Champions League, coach legt uit | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·24. September 2024

RSC Anderlecht stelde drie matchen uit voor de Champions League, coach legt uit

Artikelbild:RSC Anderlecht stelde drie matchen uit voor de Champions League, coach legt uit

De vrouwen van RSC Anderlecht staan op één duel van de groepsfase in de Champions League. De loting voor die play-offs bracht hen de Noorse kampioen Valerenga. Thuis werd met 1-2 verloren, woensdag is er de terugwedstrijd.

De vrouwen van RSC Anderlecht hadden het geflikt. Ze moesten in de Champions League in Malta gaan spelen tegen Rode Ster Belgrado en Birkirkara om een ticket voor de volgende voorronde te boeken.


OneFootball Videos


Tegen Rode Ster werd met 4-1 gewonnen en tegen Birkirkara met 5-0, vorige week en woensdag wacht daarin de Noorse kampioen Valerenga. De heenwedstrijd werd met 1-2 verloren, in Noorwegen is het dus alles of niets.

Nadat eerder al het duel met Club YLA werd uitgesteld, deden de vrouwen van paars-wit dat ook met de duels tegen Standard Fémina en Zulte Waregem. Een definitieve datum is er nog niet - dat hangt mogelijk ook af van het al dan niet halen van de groepsfase.

Inschikkelijkheid van de tegenstanders in Super League

"Valerenga was in het weekend vrij en kon zich volledig toespitsen op het komende duel. Als we vier matchen op twee weken hadden moeten spelen, dan was vermoeidheid zeker een storende factor geweest die in ons nadeel zou spelen", aldus Dennis Moerman in Het Nieuwsblad.

"Na drie dagen ben je nu eenmaal niet volledig hersteld. Ik ben tevreden dat we met gelijke wapens kunnen strijden. We zijn Standard, Zulte Waregem en de kalendermaker dan ook dankbaar voor hun medewerking. Beide clubs toonden zich inschikkelijk."

Impressum des Publishers ansehen