AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao | OneFootball

AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao | OneFootball

Icon: AZFanpage

AZFanpage

·2 October 2024

AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao

Article image:AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao

AZ is woensdag met 22 spelers geland in Bilbao voor het affiche met Athletic Club. Wouter Goes en Ibrahim Sadiq zijn wegens blessureleed niet meegereisd naar Spanje.

De Alkmaarders begonnen de Europese groepsfase goed door in eigen huis de volle buit te pakken tegen Elfsborg. Goes en Sadiq kwamen niet ongeschonden uit die wedstrijd. Het tweetal werd tegen FC Utrecht vervangen door Martins Indi en Addai. Of Martens donderdag tegen Athletic Club opnieuw voor hen kiest is nog even afwachten.


OneFootball Videos


De Belgische oefenmeester schoof woensdag aan in de persruimte om vooruit te blikken op het tweede Europa League-duel. ”Het is een ploeg die hoog druk kan zetten en ook in de omschakeling gevaarlijk kan zijn, zelfs als ze iets minder in de wedstrijd zitten”, liet hij op de clubwebsite optekenen over tegenstander Bilbao. “Ze zijn defensief stabiel, hebben snelle counters en genoeg kwaliteit voorin. Hier moeten we voor op onze hoede zijn.”

Article image:AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao

AZ-trainer Maarten Martens juicht na de 1-0 tegen FC Utrecht.

Athletic Club

Athletic Bilbao wist zich vorig seizoen met een vijfde plaats in La Liga rechtstreeks te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Daarin zijn ze prima gestart met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij AS Roma. In de competitie verloor Bilbao dit seizoen alleen van FC Barcelona en Atlético Madrid.

De opvallendste speler bij de thuisploeg is Nico Williams. De linksbuiten maakte afgelopen zomer voor Spanje indruk op het EK en speelde zich in de kijker van verschillende topclubs. Ondanks de interesse bleef hij Bilbao trouw. Ook zijn oudere broer Iñaki speelt daar. Hij zat in 2015, toen AZ thuis met 2-1 won, al bij voor de Basken.

Article image:AZ nog zonder Goes en Sadiq in Bilbao

Iñaki Williams was er in 2015 namens Bilbao al bij tegen AZ.

Vorige ontmoeting

Negen jaar geleden stonden AZ en Athletic Club ook tegenover elkaar in de Europa League. De Alkmaarders speelden toen knap met 2-2 gelijk.

Aftrap Athletic Club – AZ

De wedstrijd tussen Atletico Bilbao en AZ is donderdag 3 oktober om 21:00 uur. Het duel is live te zien via de gratis stream van Ziggo Sport Free.

View publisher imprint