AZFanpage

·3 October 2024

Stug AZ in de slotfase onderuit in Bilbao

Article image:Stug AZ in de slotfase onderuit in Bilbao

AZ is er vanavond niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen Atletic Bilbao. In Baskenland ging het equipe van Maarten Martens met 2-0 onderuit door twee treffer van de Spanjaarden in het laatste kwart van de wedstrijd. Inaki Williams en Oihan Sancet scoorden de doelpunten.

De Spanjaarden openden sterk in het eigen stadion en drukten de Alkmaarders terug op eigen helft. De ploeg van Martens had het in de eerste tien minuten dan ook lastig en het was geen verrassing dat de eerste kansen voor de thuisploeg waren.

Atletic Bilbao kreeg na zeven minuten de grootste kans van de eerste helft, maar Berchiche zag zijn inzet via de lat over het doel van Owusu-Oduro vliegen. De linksback was later nog een keer gevaarlijk toen hij met zijn schot de vuisten van de doelman op zijn weg vond.

Gaandeweg de eerste helft kwam AZ beter in het spel en kreeg de ploeg van Martens meer controle. Het resulteerde ook in wat kansjes. De grootste kans was voor Van Bommel. De buitenspeler nam het doel van afstand onder vuur, maar vond Agirrezabala op zijn weg.

In de tweede helft hadden de Spanjaarden ook het optische overwicht, al bleven grote kansen uit. De eerste grote kans was zelfs voor AZ. Opnieuw was het Van Bommel die met een poging van afstand gevaarlijk was, die ditmaal net naast ging.

Het overwicht van de gastheren werd lange tijd niet uitgedrukt in grote kansen, al kwam de ploeg van Valverde twintig minuten voor tijd alsnog aan de leiding. Na een fout in de opbouw ontsnapte Nico Williams aan de linkerkant en hij vond met een afgemeten voorzet zijn broer, die van dichtbij de 1-0 achter Owusu-Oduro kon schuiven.

Martens wisselde in de slotfase aanvallend, maar een minuut nadat hij Poku voor Penetra bracht sloegen de Spanjaarden genadeloos toe. Nico Williams nam het doel met een goed schot onder vuur, waar Owusu-Oduro echter nog een antwoord op had. De goalie was vervolgens kansloos op de rebound van Sancet, die met zijn treffer de wedstrijd in het slot gooide.