FC Twente dreigt uitblinker kwijt te raken: ‘Hij moet een keer een transfer gaan maken’ | OneFootball

FC Twente dreigt uitblinker kwijt te raken: ‘Hij moet een keer een transfer gaan maken’ | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 September 2024

FC Twente dreigt uitblinker kwijt te raken: ‘Hij moet een keer een transfer gaan maken’

Article image:FC Twente dreigt uitblinker kwijt te raken: ‘Hij moet een keer een transfer gaan maken’
Article image:FC Twente dreigt uitblinker kwijt te raken: ‘Hij moet een keer een transfer gaan maken’

© IMAGO

Lars Unnerstall was woensdagavond dé grote man aan de kant van FC Twente tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United (1-1) op Old Trafford. De Duitse doelman hield Manchester United meerdere malen van het scoren en kon na afloop rekenen op lovende kritieken. Karim El Ahmadi denkt dan ook dat Unnerstall voldoende kwaliteiten heeft om het nog eenmaal hogerop te zoeken.


OneFootball Videos


“Zo'n speler moet wel een keer een transfer gaan maken, zoals naar Duitsland”, aldus El Ahmadi namens ESPN na afloop van de wedstrijd. “Als je ziet hoe hij nu aan het keepen is…” Danny Koevermans is het met de voormalig middenvelder van FC Twente en Feyenoord eens, maar wijst met name naar PSV: “Ik vind het ook gewoon een weergaloze keeper. Ik denk sowieso dat PSV een fout heeft gemaakt door hem te laten gaan.”

Unnerstall maakte in 2021 transfervrij de overstap van PSV naar FC Twente, nadat Joël Drommel de omgekeerde weg bewandelde. Het bleek voor FC Twente een gouden wissel te zijn geweest. Unnerstall had een groot aandeel in de opmars van de club en speelde sinds zijn komst naar Enschede al liefst 126 wedstrijden voor FC Twente en hield 47 keer zijn doel schoon.

Ook Ricky van Wolfswinkel was erg te spreken over het optreden van de 34-jarige Duitser op Old Trafford. Toch maakt de centrumspits zich over één ding zorgen: "Ik hoop dat we hem (Unnerstall, red.) meekrijgen in het vliegtuig en dat hij niet hier blijft", zegt Van Wolfswinkel lachend voor de camera van ESPN.

"Wij kunnen altijd terugvallen op een geweldige Unnerstall. Zeker in dit soort wedstrijden heb je hem ook gewoon heel hard nodig en dat is geen schande", is het eerlijke oordeel van Van Wolfswinkel. "Sommige ballen die hij pakt, dat is natuurlijk ongekend. We zeggen het al drie jaar lang. Het wordt een beetje saai, het is net als Erling Haaland die elke keer weer een hattrick maakt. Unnerstall laat elke keer weer zien hoe goed hij is."

View publisher imprint