Van Wolfswinkel ziet teamgenoot uitblinken op Old Trafford: 'Hoop niet dat hij hier blijft' | OneFootball

Van Wolfswinkel ziet teamgenoot uitblinken op Old Trafford: 'Hoop niet dat hij hier blijft' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 September 2024

Van Wolfswinkel ziet teamgenoot uitblinken op Old Trafford: 'Hoop niet dat hij hier blijft'

Article image:Van Wolfswinkel ziet teamgenoot uitblinken op Old Trafford: 'Hoop niet dat hij hier blijft'
Article image:Van Wolfswinkel ziet teamgenoot uitblinken op Old Trafford: 'Hoop niet dat hij hier blijft'

© IMAGO

FC Twente is er woensdagavond in geslaagd om knap een punt te pakken op Old Trafford. Sam Lammers maakte in de tweede helft de 1-1 tegen Manchester United en had een groot aandeel in het succesverhaal. Volgens Ricky van Wolfswinkel had ook Lars Unnerstall een groot aandeel in het gelijkspel. De Duitse doelman hield Manchester United af van het tweede doelpunt.


OneFootball Videos


"Ik hoop dat we hem (Unnerstall, red.) meekrijgen in het vliegtuig en dat hij niet hier blijft", zegt Van Wolfswinkel lachend voor de camera van ESPN. "Wij kunnen altijd terugvallen op een geweldige Unnerstall. Zeker in dit soort wedstrijden heb je hem ook gewoon heel hard nodig en dat is geen schande", is het eerlijke oordeel van Van Wolfswinkel. "Sommige ballen die hij pakt, dat is natuurlijk ongekend. We zeggen het al drie jaar lang. Het wordt een beetje saai, het is net als Erling Haaland die elke keer weer een hattrick maakt. Unnerstall laat elke keer weer zien hoe goed hij is."

Van Wolfswinkel, die tegen Manchester United meer als een nummer tien speelde dan als centrumspits, vindt de lofzang vanuit de supporters voor de Duitse doelman meer dan terecht: "Het is voor ons ook echt genieten. Er zijn maar weinig keepers die zulke ballen elke keer weer eruit halen. De Twente-supporters zingen altijd een geweldig lied voor hem en dat verdient hij van harte", eindigt Van Wolfswinkel.

Unnerstall had met name in de slotfase een belangrijk aandeel in de puntendeling. "Dat is wel heel mooi ja, als je in de laatste minuut nog een bal kan wegtikken. Soms heb je zelf geen idee hoe je dat doet", zegt Unnerstall tegenover de NOS. "Ik doe maar gewoon iets, ja, dat gebeurt af en toe." De 34-jarige doelman heeft zelf dan ook genoten van de avond: "Wij wilden vooraf laten zien dat FC Twente internationaal mee kan doen en dat we wat wilden halen hier. We hebben toch echt wel lef getoond."

View publisher imprint