'Feyenoord heeft versterking voor scoutingsteam binnen' | OneFootball

'Feyenoord heeft versterking voor scoutingsteam binnen' | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·4 October 2024

'Feyenoord heeft versterking voor scoutingsteam binnen'

Article image:'Feyenoord heeft versterking voor scoutingsteam binnen'

Nigel Pluk gaat het scoutingsteam van Feyenoord versterken. De Rotterdamse club heeft de 29-jarige Utrechter overgenomen van de Braziliaanse club E.C. Laranja Mecânica, zo meldt 1908.nl. Het is nog niet bekend wanneer de komst officieel wordt aangekondigd.

Pluk, die een achtergrond heeft in sportmarketing, begon zijn carrière als jeugdtrainer bij DVSU in Utrecht. Later maakte de scout de overstap naar Kampong, eveneens een Utrechtse club, waar hij als hoofd jeugdopleiding diende. Naast zijn voetbalactiviteiten was hij ook werkzaam als accountmanager hypotheken bij Nationale Nederlanden, maar zijn ambitie om fulltime in de voetballerij actief te zijn, bleek sterker.


OneFootball Videos


Na zijn definitieve carrièreswitch ging Pluk in 2021 voor zijn eerste uitdaging bij een professionele voetbalclub. Toen werd hij definitief aangesteld bij Laranja Mecânica als hoofd jeugdopleiding. De samenwerkingsclub is in handen van de Nederlandse mede-eigenaren Marco Plomp en Wim Jansen jr., zoon van Feyenoord-legende Wim Jansen.

View publisher imprint