Kieft haalt uit naar Feyenoorder: 'Zijn verhaal begint steeds treuriger te worden' | OneFootball

Kieft haalt uit naar Feyenoorder: 'Zijn verhaal begint steeds treuriger te worden' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 October 2024

Kieft haalt uit naar Feyenoorder: 'Zijn verhaal begint steeds treuriger te worden'

Article image:Kieft haalt uit naar Feyenoorder: 'Zijn verhaal begint steeds treuriger te worden'
Article image:Kieft haalt uit naar Feyenoorder: 'Zijn verhaal begint steeds treuriger te worden'

© IMAGO

Wim Kieft verwacht dat voetballiefhebbers dit seizoen niet verwend zullen worden door Feyenoord. De Rotterdamse club raakte met Yankuba Minteh, Mats Wieffer (beiden Brighton & Hove Albion) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) drie sterkhouders van vorig seizoen kwijt. Daar komt bij dat Quilindschy Hartman, Bart Nieuwkoop, Calvin Stengs en Santiago Giménez momenteel geblesseerd zijn.


OneFootball Videos


Kieft stelt in zijn column in De Telegraaf dat het moeilijk is om aantrekkelijk voetbal te spelen als je op zeven posities nieuwe spelers neerzet ten opzichte van vorig seizoen. "Helemaal omdat ze kwalitatief tekort komen. De Koreaan (In-beom, red.) Hwang is een aardige speler, maar zou in het Feyenoord van afgelopen seizoenen bankzitter zijn. De van Brighton & Hove Albion gehuurde Ibrahim Osman zorgde voor veel dreiging als rechtsbuiten tegen Girona (3-2 winst, red.), maar is een aanvaller die ruimte nodig heeft en dat krijgt Feyenoord in de Eredivisie nauwelijks."

"Het verhaal van de Japanse spits Ayase Ueda, de recordaankoop van vorig seizoen, wordt trouwens steeds treuriger", vervolgt de oud-spits van onder meer Ajax. "Arne Slot zei dat hij Ueda blind de positie van Santiago Gimenez in de spits zou toevertrouwen bij afwezigheid of een vertrek van de Mexicaan. Alle keren dat Ueda de kans kreeg, heeft hij het niet laten zien." De 26-jarige Japanner speelde tot nog toe 46 wedstrijden voor Feyenoord en was daarin goed voor 6 goals en 3 assists.

Ook in het Champions League-duel van woensdag tegen Girona kon Ueda geen indruk maken, vindt Kieft. "Tegen Girona miste hij twee opgelegde kansen en zelfs de strafschop was aan hem niet besteed. Giménez speelde tot dusver niet groots, maar hij kan rustig aan zijn herstel werken. Ueda gaat hem niet uit de basis houden wanneer de Mexicaan fit is."

Giménez is ook al langere tijd uit vorm. Voor zijn blessure speelde de 23-jarige spits dit seizoen 7 wedstrijden. Daarin wist hij vier keer te scoren en twee assists te leveren. Sinds de wedstrijd van 18 augustus tegen PEC Zwolle (1-5 winst) wist Giménez echter niet meer direct bij te dragen aan een doelpunt. Trainer Brian Priske heeft ook nog de beschikking over Julián Carranza: hij werd transfervrij overgenomen van MLS-club Philadelphia Union.

View publisher imprint