Mike Verweij noemt langer verblijf van sterkhouder topprioriteit van Alex Kroes bij Ajax | OneFootball

Mike Verweij noemt langer verblijf van sterkhouder topprioriteit van Alex Kroes bij Ajax | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 September 2024

Mike Verweij noemt langer verblijf van sterkhouder topprioriteit van Alex Kroes bij Ajax

Article image:Mike Verweij noemt langer verblijf van sterkhouder topprioriteit van Alex Kroes bij Ajax
Article image:Mike Verweij noemt langer verblijf van sterkhouder topprioriteit van Alex Kroes bij Ajax

© IMAGO/De Telegraaf

Ajax moet haast maken met de contractverlenging van Devyne Rensch, zo meldt Mike Verweij in De Telegraaf. De rechtsback beschikt over een aflopend contract en is een interessante speler voor tal van buitenlandse clubs. Volgens de journalist moet Alex Kroes de contractverlenging van Rensch topprioriteit maken.


OneFootball Videos


Met 140 wedstrijden in Ajax 1 is Rensch met zijn 21 jaar al een van de meest ervaren spelers in de selectie van Francesco Farioli. Ondanks dat Rensch de afgelopen jaren lang niet altijd zeker was van zijn plek in de basis, heeft de rechtsback wel zijn waarde voor het team. Verweij is dan ook van mening dat Rensch de afgelopen weken behoorlijk wat stappen heeft gemaakt onder Farioli en spreekt van een ‘Rensch revival’.

De contractverlenging van Rensch moet dan ook een absolute prioriteit zijn voor Kroes. De jonge rechtsback kan aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken, en het is aan Kroes om te zorgen dat het jeugdproduct niet zonder vergoeding vertrekt. Onder trainer Francesco Farioli is Rensch opnieuw opgebloeid. Zijn prestaties laten zien dat hij het talent van weleer weer naar boven haalt. Hoewel hij nog niet in veel grote wedstrijden getest is dit seizoen, is het duidelijk dat er sprake is van een ware opleving in zijn spel.

Tot op heden is er van concrete interesse vanuit het buitenland nog geen sprake. Toch is het niet uitgesloten dat er verschillende clubs op korte termijn een hengeltje zullen uitwerpen richting Rensch en zijn management. Onlangs werd duidelijk dat Inter de naam van Rensch had genoteerd als potentiële versterking voor komend seizoen. De Italiaanse topclub moet het hebben van goedkope en transfervrije versterkingen momenteel. Ook Olivier Boscagli en Danilho Doekhi zouden overigens op de radar staan van Inter. De verdedigers van respectievelijk PSV en Union Berlin beschikken ook over een aflopend contract.

De contractverlenging van Rensch is al enkele weken onderwerp van gesprek. Ook Kenneth Perez liet zich onlangs uit over de toekomst van de verdediger. Presentator Fresia Cousiño Arias vraagt vervolgens wat Ajax met het aflopende contract van Rensch aan moet. "Ik zou het logisch vinden om het te verlengen. Niet omdat hij zo geweldig is, maar het is een jongen van 21 met vijf jaar ervaring in de Eredivisie, die ook Europees heeft gevoetbald. Die moet je proberen te verlengen om dan eventueel te verkopen binnen afzienbare tijd, en dan kijken of je een betere kan vinden", zegt Perez. "Maar het zou natuurlijk gek zijn om iemand van 21, tegen die tijd 22, uit zijn contract te laten lopen", voegt de Deense oud-voetballer eraan toe.

Perez heeft niet het gevoel dat Rensch de absolute top nog gaat halen: "Als je er nu nog niet overheen bent gekomen..." Vervolgens komt het gesprek op de onderhandelingen tussen Ajax en het kamp-Rensch over een nieuwe verbintenis. "Ze zijn wel in gesprek en Rensch heeft zelf ook aangegeven dat hij wil verlengen. Hij vindt dat Ajax wel iets aan hem moet overhouden", zegt Cousiño Arias. Perez concludeert: "Dus dat komt wel goed."

View publisher imprint