PSV'er krijgt uitbrander van Peter Bosz: 'Dit wil ik nóóit meer zien' | OneFootball

PSV'er krijgt uitbrander van Peter Bosz: 'Dit wil ik nóóit meer zien' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 October 2024

PSV'er krijgt uitbrander van Peter Bosz: 'Dit wil ik nóóit meer zien'

Article image:PSV'er krijgt uitbrander van Peter Bosz: 'Dit wil ik nóóit meer zien'
Article image:PSV'er krijgt uitbrander van Peter Bosz: 'Dit wil ik nóóit meer zien'

© Videostill VoetbalPrimeur

Marco Timmer denkt dat Peter Bosz zich heeft geërgerd aan Johan Bakayoko. De aanvaller van PSV is al tijden uit vorm en was ook zaterdagavond tegen AZ (1-2 winst) niet op zijn best. Vooral het gebrek aan defensieve arbeid zal tot ergernis hebben geleid bij de oefenmeester, denkt de PSV-watcher van Voetbal International.


OneFootball Videos


"Je kunt wel spreken van een vormcrisis, omdat Bakayoko niet de Bakayoko is van vorig seizoen", begint Timmer in een video van het voetbalmagazine. "Hij was niet onbekend, maar het was niet bekend dat hij dwingend en dominant kon zijn. Hij stond een heel seizoen in de basis, terwijl je ook Hirving Lozano en Noa Lang had. Hij speelde alles, was nooit geblesseerd, was betrokken bij veel goals en had data om je vingers bij af te likken, ook verdedigend."

"Van die Bakayoko hebben we nog niet de glimpen gezien", vervolgt de journalist. "Ook nu weer: hij vertraagt het spel iets, moet een goal maken die hij niet maakt. Als je kijkt naar hoe hij zijn man voorbijgaat, is het iets te voorspelbaar aan het worden. Het kan zijn dat je niet in een wedstrijd zit, maar dan moet je wel doen wat je moet doen. Dan moet je gewoon wel je taken uitvoeren zonder bal."

Precies daar schortte het aan bij de 21-jarige Belg, zag Timmer. "Als je niet omschakelt... Dat moet je bij Peter Bosz niet doen. Ik vroeg het expliciet na: reken maar dat hij met beelden op de stoep staat bij Bakayoko. Hij gaat zeggen: 'Luister vriend, je gaat gewoon heel veel spelen bij mij, je komt weer in vorm, je gaat weer betrokken zijn bij doelpunten. Die goals en assists komen weer, maar dit wil ik nóóit meer zien. Reken maar dat die beelden mét Bakayoko geanalyseerd zullen worden."

De zestienvoudig international speelde dit seizoen 824 minuten, verdeeld over 11 duels. Daarin was hij goed voor twee goals en twee assists. Vorig seizoen was Bakayoko in 48 wedstrijden goed voor 14 goals en 14 assists. Het contract van de vleugelspeler loopt nog tot de zomer van 2026. Bij PSV concurreert hij onder meer met Hirving Lozano, Noa Lang, Couhaib Driouech en Ivan Perisic om een basisplaats.

View publisher imprint