Timber herpakt zich: "Neemt alles als voer om beter te worden" | OneFootball

Timber herpakt zich: "Neemt alles als voer om beter te worden" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 October 2024

Timber herpakt zich: "Neemt alles als voer om beter te worden"

Article image:Timber herpakt zich: "Neemt alles als voer om beter te worden"

Feyenoord legde tegen Go Ahead Eagles bij vlagen schitterend voetbal op de mat. Dat het de beste wedstrijd van het seizoen was, was terug te zien in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Daarin was Feyenoord hofleverancier, met uitverkiezingen voor In-Beom Hwang, Quinten Timber en Ibrahim Osman.

Voormalig PSV'er Jan Poortvliet mocht het elftal deze week samenstellen en sprak zijn lof uit voor Hwang. "Hij is geweldig bij Feyenoord. Beetje bij beetje zie je nu waar ze graag naartoe willen qua spel. Je wint niet zomaar 1-5 bij een goede en dus voor veel clubs vervelende ploeg. Die Hwang, daar kun je tegen zeggen dat hij negentig minuten druk zet over het hele veld, en dan lukt hem dat ook. Maar ook aan de bal heeft hij heel veel waarmee hij het spel is gaan versnellen bij Feyenoord."


OneFootball Videos


Timber laat in Rotterdam al langer zien wat hij kan, maar toch blijft de aanvoerder zich ontwikkelen. "Hij kende een vervelende interland tegen Duitsland, maar als je hem dan een paar dagen later weer zó ziet... Die neemt alles als voer om beter te worden. Met Hwang en Milambo niet te vergeten, vormt hij een geweldig, dynamisch middenveld. Daarop is hij natuurlijk de grootste krachtbron, die dit jaar nog meer rendement lijkt te gaan halen dan vorig seizoen."

"Ibrahim Osman maakte een geweldige goal en legde er ook nog twee klaar", begon Poortvliet over de laatste Feyenoord-uitblinker. "Deze jongen is bijna net zo verrassend, maar wel verfijnder dan Yankuba Minteh. Hij gebruikt zijn snelheid wat slimmer, heeft een betere balbehandeling en zou daarmee voor nog meer rendement kunnen zorgen in de eindfase. Zulke spelers hebben altijd dreiging."

Elftal van de Week:Thomas Didillon-Hödl (Willem II); Bart van Rooij (FC Twente), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Olivier Boscagli (PSV), Denso Kasius (AZ); In-Beom Hwang, Vito van Crooij (NEC), Quinten Timber; Ibrahim Osman, Wout Weghorst (Ajax), Camiel Neghli (Sparta)

View publisher imprint