"Ze zetten eindelijk druk met de intensiteit die je als trainer zoekt" | OneFootball

"Ze zetten eindelijk druk met de intensiteit die je als trainer zoekt" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 October 2024

"Ze zetten eindelijk druk met de intensiteit die je als trainer zoekt"

Article image:"Ze zetten eindelijk druk met de intensiteit die je als trainer zoekt"

Feyenoord lijkt na de 1-5 zege op Go Ahead Eagles eindelijk op de goede weg. Kees Kwakman en Kenneth Perez zagen vooral verschil in het druk zetten ten opzichte van eerdere wedstrijden. Dat bespraken zij zondagavond in Dit Was Het Weekend.

"Ik denk dat het ook meehelpt dat Feyenoord nu in een vast elftal speelt", begon Kwakman. "Trauner speelde voor Beelen, maar verder staat dat elftal nu wel. Dan zie je toch automatismes komen." Perez zag hoe Go Ahead Eagles het daar erg moeilijk mee had. "Ze bewogen veel door elkaar heen, daar kreeg Go Ahead geen grip op. Ze wilden wel, maar Feyenoord was zo dynamisch..."


OneFootball Videos


Druk zetten

Tegelijkertijd was Feyenoord juist ook zonder bal erg goed. "Het druk zetten deden ze eindelijk met de intensiteit die je zoekt als trainer", aldus Perez. "Wat ze heel goed deden, was half ertussen gaan staan. Niet volledig doorstappen, maar wel zorgen dat je er op tijd kunt zijn." Hij wees onder meer op de 0-2 die zo ontstond, waarbij Osman ertussen zat en Milambo in staat stelde om te scoren. "Dit is iets wat je echt kunt trainen. Voor een trainer is het geweldig als dat lukt."

Tegen Go Ahead speelde Feyenoord zijn beste wedstrijd tot dusver, maar de vooruitgang zonder bal is een trend die Kwakman al langer zag. "Ik vond het druk zetten tegen Girona ook al een stuk beter. Zeker in de eerste helft. Daaruit maakten ze een goal en ontstond de penalty. Tegen Twente was het in het begin juist niet goed, maar dat kwam omdat Paixão verzaakte. Dat hoorde je Timber na afloop ook zeggen. Hij noemde z'n naam niet, maar je wist gelijk wie hij bedoelde. Voor een trainer is het ook lekker als de aanvoerder dat aankaart."

View publisher imprint