"Zolang het fysiek gaat, denk ik dat Trauner zal blijven staan" | OneFootball

"Zolang het fysiek gaat, denk ik dat Trauner zal blijven staan" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 October 2024

"Zolang het fysiek gaat, denk ik dat Trauner zal blijven staan"

Article image:"Zolang het fysiek gaat, denk ik dat Trauner zal blijven staan"

Feyenoord won zaterdag met 1-5 van Go Ahead Eagles. Het spel zag er goed uit en het lijkt erop dat Brian Priske het elftal eindelijk naar zijn hand aan het zetten is. Zo werd in FC Rijnmond opgemerkt dat de ploeg eindelijk wekelijks met nagenoeg dezelfde elf namen aan de wedstrijd begint.

Dennis Kranenburg denkt dat die basiself voorlopig zal blijven staan. "Ook omdat er nog spelers terug moeten komen van blessures. Hartman, Stengs, Gimenez. Dat zijn natuurlijk ook spelers die zo in de basis kunnen staan." Vooralsnog lijken hun vervangers er echter steeds beter in te komen.


OneFootball Videos


De enige wijziging tegen Go Ahead, was de basisplaats van Gernot Trauner ten koste van Thomas Beelen. "Wat je vooral ziet, is dat er opeens heel veel rust is", merkte Kranenburg op. "Beelen zit er gewoon niet zo lekker in. Hij viel in en gaf weer een pass in de breedte waarbij je dacht: wat is daar nu het idee achter? Trauner speelt die ballen gewoon heel strak het middenveld in, zodat je daar in een keer weer stappen kan maken. Ik denk dat zolang het fysiek gaat met Trauner, hij wel zal blijven staan."

Hwang

Een andere speler die veel verschil maakt, is In-Beom Hwang. Giovanni Franken ziet hoe de Zuid-Koreaan vooral tactisch zijn stempel drukt. "Hij neemt veel verantwoordelijkheid in het meenemen van het team. Dat is de ervaring die de coach nodig had in dit elftal." Presentator Bart Nolles merkte op hoe Hwang tegen Go Ahead Eagles de meeste kansen creëerde, de meeste ballen veroverde en de meeste kilometers aflegde. "En hij brengt een stukje gif", vulde Kranenburg aan. "Als het even niet helemaal lekker loopt, schroomt hij niet om erop te klappen."

Dat laatste resulteerde wel al in drie gele kaarten in zes wedstrijden tijd. "Het is zijn type spel, en ik denk dat hij ook nog moet wennen aan de Eredivisiescheidsrechters", zo verklaarde Maaskant. "Dat is anders dan hij gewend is. Maar hij is belangrijk voor Feyenoord en dat vind ik knap als je vanuit een andere competitie zomaar even in een ander land gaat spelen. Normaal heeft dat wel een aanpassingsperiode nodig."

View publisher imprint