Dit is het loon van Kuyt bij Beerschot, maar Prins Abdullah heeft nog een reden om hem niet te ontslaan | OneFootball

Dit is het loon van Kuyt bij Beerschot, maar Prins Abdullah heeft nog een reden om hem niet te ontslaan | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·24 settembre 2024

Dit is het loon van Kuyt bij Beerschot, maar Prins Abdullah heeft nog een reden om hem niet te ontslaan

Immagine dell'articolo:Dit is het loon van Kuyt bij Beerschot, maar Prins Abdullah heeft nog een reden om hem niet te ontslaan

Beerschot staat er sportief slecht voor met slechts 1 punt uit 24 en zwak voetbal, maar trainer Dirk Kuyt blijft voorlopig op zijn post. De club zit in een moeilijke financiële situatie, waardoor een ontslag van Kuyt niet zomaar mogelijk is.

Bovendien zou het ontslag van Kuyt ook gezichtsverlies betekenen voor de Saoedische eigenaar, prins Abdullah, die veel moeite deed om Kuyt aan te trekken, weet HLN. De wedstrijd tegen Antwerp lijkt een cruciaal moment, maar financieel blijft Beerschot in een lastige positie.


OneFootball Video


Kuyt tekende in mei een opgewaardeerd contract bij Beerschot ter waarde van meer dan 500.000 euro bruto per jaar, met een verbintenis tot 2025 en een optie voor 2026. Prins Abdullah wilde de oud-spits van Liverpool koste wat het kost behouden en garandeerde Kuyt dat de selectie zou worden versterkt.

De financiële realiteit van Beerschot, dat rode cijfers moet neerpennen en in het degradatiejaar een verlies van 10 miljoen euro incasseerde, maakt echter dat er nauwelijks budget beschikbaar is voor transfers. Hierdoor staat Kuyt voor een bijna onmogelijke taak om Beerschot te stabiliseren.

Een ontslag van Kuyt zou Beerschot duur komen te staan, omdat de club zijn volledige contract zou moeten uitbetalen, wat een grote kostenpost zou betekenen te midden van een bezuinigingsbeleid.

Daarnaast zou het ook een persoonlijke nederlaag zijn voor prins Abdullah, die Kuyt als een icoon beschouwt en veel prestige heeft verbonden aan diens aanstelling.

Visualizza l' imprint del creator