Jacky Mathijssen zet zijn gelijk in de verf en waarschuwt clubs uit de Jupiler Pro League | OneFootball

Jacky Mathijssen zet zijn gelijk in de verf en waarschuwt clubs uit de Jupiler Pro League | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·22 de setembro de 2024

Jacky Mathijssen zet zijn gelijk in de verf en waarschuwt clubs uit de Jupiler Pro League

Imagem do artigo:Jacky Mathijssen zet zijn gelijk in de verf en waarschuwt clubs uit de Jupiler Pro League

De revival van STVV is gigantisch groot. STVV won ook zijn tweede wedstrijd onder Felice Mazzu.

Twee weken is Felice Mazzu aan de slag bij STVV en dat heeft de club duidelijk wat opgebracht. Christian Lattanzio ontslaan bleek inderdaad de juiste keuze.


Vídeos OneFootball


“In eerdere analyses haalde ik al aan dat ik mijn twijfels had bij zijn aanstelling”, vertelt Jacky Mathijssen aan Het Belang van Limburg over de Italiaanse ex-coach van de Kanaries.

Dat werd hem echter niet in dank aangenomen. “Dan krijg je soms negatieve reacties omdat je op een gevoelige nagel klopt. Maar intussen is het toch duidelijk geworden dat een groot deel van het probleem bij de coach lag.”

Lattanzio is niet de eerste en zal ook niet de laatste coach zijn die door een gebrek aan ervaring en kennis over de Jupiler Pro League hopeloos door de mand valt.

“Onze competitie is nu eenmaal veel tactischer en fysiek veeleisender dan wat buitenstaanders misschien verwachten. Daar mispakken veel nieuwe, buitenlandse coaches zich nog altijd aan. En toch blijven clubs steeds weer in diezelfde val lopen.”

Hopelijk hebben ze dat ook gehoord in het Lotto Park en kiest het bestuur van RSC Anderlecht een vervanger voor Brian Riemer die de nodige kennis heeft, anders zou het wel eens een lang seizoen kunnen worden voor de fans van paarswit.

Saiba mais sobre o veículo