NAC maakt excuses en wil maximale straffen voor misdragende supporters | OneFootball

NAC maakt excuses en wil maximale straffen voor misdragende supporters | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·23 de setembro de 2024

NAC maakt excuses en wil maximale straffen voor misdragende supporters

Imagem do artigo:NAC maakt excuses en wil maximale straffen voor misdragende supporters

NAC Breda gaat er alles aan doen om de uitsupporters die zich zondagmiddag misdroegen in De Kuip maximaal te straffen. Dat schrijft de club donderdag op de eigen website. NAC werkt nauw samen met Feyenoord, de gemeenten Rotterdam en Breda en de politie om de daders te identificeren, voor het gerecht te brengen en maximaal te kunnen straffen voor openbare geweldpleging.

Daarbij biedt NAC ook excuses aan aan 'iedereen die zich in Rotterdam-Zuid door de misdragingen van de bezoekers onveilig heeft gevoeld'. Ook geeft de Brabantse club aan contact te zoeken met de slachtoffers, 'om hen op gepaste wijze te compenseren voor het ontstane leed'.


Vídeos OneFootball


"Wij zetten hier als club een streep", laat algemeen directeur Remco Oversier weten. "De club wordt op deze wijze kapotgemaakt. Wij tolereren dit gedrag niet en eisen de hoogst mogelijke straffen. De totale schade verhalen we persoonlijk op de daders."

De club staat er al slecht op en moest dit seizoen al twee uitwedstrijden zonder publiek afwerken. "Wij zijn bij dit soort excessen zeer rechtlijnig", zegt Oversier. "Dit gedrag heeft geen plaats in een voetbalstadion en moet maximaal worden bestraft. Tegelijkertijd spannen we ons maximaal in om de goedwillende supporters niet te laten lijden onder de kwaadwillenden."

Saiba mais sobre o veículo