Priske: "Het zou een te groot risico zijn om hem te laten spelen" | OneFootball

Priske: "Het zou een te groot risico zijn om hem te laten spelen" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 October 2024

Priske: "Het zou een te groot risico zijn om hem te laten spelen"

Article image:Priske: "Het zou een te groot risico zijn om hem te laten spelen"

Brian Priske heeft diverse keuzes moeten maken in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Jordan Lotomba en Ayase Ueda zijn niet fit uit de strijd gekomen in Lissabon en dus zitten zij niet in de selectie. De trainer heeft ervoor gekozen om ze één-op-één te vervangen met Givairo Read en Julián Carranza. Ook begint Thomas Beelen in de basis op de plek van Gernot Trauner.

"De wedstrijd tegen Benfica was duidelijk één van de betere wedstrijden om terug te kijken. Maar we moesten al snel door naar de volgende en we zijn klaar om het hier op te nemen tegen Benfica", begint Priske in gesprek met ESPN. Of de trainer nog leerpunten heeft meegenomen na woensdag? "Ik denk dat er in de eerste en tweede helft nog steeds defensieve momenten waren waarop het beter moest. Soms stonden we met zes achterin te verdedigen en dat willen we niet."


OneFootball Videos


"We moeten agressiever zijn en in staat zijn om hoger druk te zetten. Daar hebben we zeker naar gekeken, ook toen we schakelde naar vijf verdedigers", vervolgt Priske. Vervolgens gaat het over de blessure van Ueda. "We wisten het niet tot we hem gister hebben getest. Het zou een te groot risico zijn om hem te laten spelen. Julián heeft het de afgelopen weken goed gedaan, dus ik heb alle vertrouwen in hem. Hij is een andere speler dan Ueda, maar heeft de kwaliteiten om doelpunten te maken."

View publisher imprint